Erdoğan'dan Katar ziyareti öncesi asgari ücret açıklaması

Erdoğan'dan Katar ziyareti öncesi asgari ücret açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti öncesi yaptığı açıklamada asgari ücretle ilgili, "İnşallah bu dönemde alınacak karar değil önümüzdeki yıl seçim öncesi alınacak karar da var." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar''a hareketi öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı''nda açıklama yaparak, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, "İnşallah bu dönemde alınacak karar değil önümüzdeki yıl seçim öncesi alınacak karar da var." dedi. 

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari cüretle ilgili açıklamada bulunan Erdoğan "Sayın Bakan heyeti ile beraber işçi ve işveren kesimi ile görüşmeler yapacaklar. İnşallah dönünce bu görüşmelerde ne yaptılar, tarafların teklifleri nedir bir görelim. Daha önce de söylediğim gibi biz kesinlikle işçimizi zora sokmayacağız. Asgari ücret noktasında da inşallah en uygununu, en ideal olanını gerek brüt ve gerek net olarak masaya yatırarak nihai kararımızı vereceğiz. İşverenin de alınan kararla memnun olması lazım. Yatırım, üretim, istihdam... İşçinin emeğine, işverenin de yatırım gücüne ihtiyacımız var. Bu iki gücün ayakta durması büyük önem arzediyor. İnşallah bu dönemde alınacak karar değil önümüzdeki yıl seçim öncesi alınacak karar da var. Bütün bunları düşünerek bir karar vereceğiz." dedi. 

"BADİRELERİ AŞMAYI BAŞARDIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk - Katar savunma noktasında askerlerimizin oradaki üssü sözkonusu. Bu üssümüzle oradaki çalışmalarımızı ayrıca yürüteceğiz. Orayı da ziyaret etmek suretiyle Mehmetçiklerimizle orada bir arada olacağız. Katar''la bugüne kadar siyasi, askeri, ekonomik, kültürel olmak üzere 69 belge imzaladık. İşbirliğimizi daha da ileri noktalara taşıdık. Yarınki 7. toplantı ile yeni anlaşmalarla dayanışmamızı daha da perçinleyeceğiz. Ortak gündemimizde yer alan bölgesel konularda da fikir teatisinde bulunacağız. Kuvvet komutanlığımızda görev yapan Mehmetçiklerle ve komutanlarla hasbihal edeceğim.

Türkiye ile Katar olarak önümüze çıkan badireleri iki dost olarak aşmayı başardık. Ekonomiden savunmaya kadar pek çok alanda kazan-kazan temelinde ortaklığımızı güçlendirdik. Siirt''te açtığımız çinko tesisi bunun en son örneklerinden birisidir. Toplam 7500 insanımıza Siirt''te istihdam sağlanacak. Terörün karanlık gölgesi kalktıkça bu tür yatırımlar artacaktır. Bunların asıl rahatsızlığı Türkiye''nin uluslararası doğrudan yatırım çekmesidir. Yabancı ülke büyükelçiliklerine yazılan şikayet mektuplarında hep bunun işaretlerine şahit oluyoruz. Gelecekte de sermaye ve yatırım düşmanı bu mandacılara rağmen ülkemizi büyütmeye devam edeceğiz. Körfezdeki diğer ülkelerle de işbirliğimizi geliştirmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. 

TÜRKİYE İLE ARAP ÜLKELERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER

"Türk yapısı olarak Türkiye olarak tüm Körfez ülkeleri ile olan birlikteliğimizi çok daha güçlenerek devam ettirmekten yanayız." diyen Erdoğan, "Muhalefetin rahatsızlıklarını biliyoruz. Buna rağmen bu ilişkileri devam ettirmekte kararlıyız. Katar''a yönelik konulan ablukalar bu yılın başından itibaren kaldırıldı. Körfez ülkeleri arasında dayanışma tesis edildi. Nasip olursa Şubat ayı çinde geniş bir heyet ile Abu Dabi''ye bir ziyaretimiz olacak. Ekonomik ilişkilerde atılan adımları daha da etraflıca ele almak suretiyle, bu konuda gerek Türkiye''de gerekse BAE''de yapılan ve yapılacak yatırımlarla bunu perçinleyeceğiz. Bölgenin en güçlü ülkelerinden biri olan Katar''la attığımız adımlar bunun nişanesidir. Rakamlar ufak rakamlar değil. Ciddi yatırımlarla bunu sürdürüyoruz. Türk işadamlarına yönelik Katar''ın yaklaşımı çok çok yüksek rakamlardır. Katar''daki işlerin tutarı yaklaşık 15 milyar tutarındadır." şeklinde konuştu. 

"STOKÇULUK YAPANLAR BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEK"

Fahiş fiyatlar ile ilgili soruyu cevaplayan Erdoğan, "Benim en çok rahatsız olduğum konu stokçuluk, bizim dinimizde de haramdır. Fakat görüyoruz ki stokçuluk yapanlar var, birçok kapalı otoparklarda otomobil stokçuluğu yapıyorlar. Hele hele gıdadaki stokçuluk kabul edilebilir bir şey değil. Stokçuluk yapanlar bedelini ağır ödeyecek." dedi.

 

İlgili Haberler