Cumhurbaşkanına yetki tepkisi: “İlaç alımından vergi istisnasına kadar…”

Cumhurbaşkanına yetki tepkisi: “İlaç alımından vergi istisnasına kadar…”
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada, 70 maddelik kanun tasarısının Cumhurbaşkanı’na birçok yetki verdiğini söyleyerek, “Tek adam eleştirilerimizin ne kadar haklı olduğunu ortaya seriyor” dedi.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Meclis’te görüşülen yeni kanun tasarısını sert bir dille eleştirdi.

70 maddelik kanun tasarısında Cumhurbaşkanı’na yeni yetkiler verildiğini belirten Koncuk, hükümetin 100 Günlük Eylem Planı içinde yer alan öğretmenlere 3600 ek gösterge sözünün kanun tasarısında neden yer almadığını sordu.

Koncuk’un açıklamaları şöyle:

“100 günlük eylem planınızda yer almasına rağmen şurada yüz günün dolmasına şurada bir şey kalmadı. Bu 70 maddelik kanun içerisinde neden öğretmenlere söz verdiğiniz 3600 sözlüyle ilgili bir düzenleme yok.

Bu kanun birçok maddesini inceleyin Sayın Cumhurbaşkanı’na çok çeşitli yetkiler veren kanun. Biz bunu 24 Haziran öncesi çok defa anlattık. ‘Tek adam rejimi geliyor, aman dikkatli olun’ dedik ama siz bize inanmadınız. Ama şu kanunun birçok maddesini incelediğimizde yurt dışından ilaç getirmeden tutun da kabin memurlarına, pilotlara vergi istisnasına kadar birçok konuda bir tek adamın Cumhurbaşkanı’nın yetkili kılınması tek adam yönetimi eleştirimizin ne kadar haklı olduğunu gözler önüne seriyor. Bunu milletimizin de iyi bilmesi lazım.

Böyle bir sistem içerisinde bu devleti sağlıklı bir şekilde yönetebilmemin mümkün olmadığını da sizlerin görmesi lazım.”