Daha ne olsun Fahrettin “Amca": “Konya’da yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 76”

Daha ne olsun Fahrettin “Amca": “Konya’da yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 76”
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son dönemde korona virüs hastalarının en çok arttığı illerden biri olan Konya’da hastanelerde yer kalmadığı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, yoğun bakımların doluluk oranının yüzde 76 olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya’da hastanelerin tamamen dolu olduğuna dair çıkan haberleri yalanlarken çarpıcı bir ayrıntı paylaştı. Bakan Koca, Konya’daki hastanelerin doluluk oranlarını açıklarken, yoğun bakımların doluluk oranının ise yüzde 76 olduğu bilgisini verdi.

Bakan Koca, Twitter hesabından dün yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“KONYA: Servis yatağı doluluk oranımız %48, yoğun bakım doluluk oranımız %76, ventilatör doluluk oranımız %42. Yüzde yüz doluluk iddiaları, yüzde yüze varan bir kasıt taşımaktadır. Hastalığı önemsiz gösterenlerle hastaneleri çaresiz gösterenlerin iddialarını dikkate almayın.”

kocaa-001.jpg

BAKAN KOCA'DAN YENİ PAYLAŞIM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün yaptığı açıklamada ise korona virüs salgını nedeniyle tamamen dolu bir hastanenin bulunmadığını söyledi. Bakan Koca'nın Twitter hesabından son yaptığı paylaşım ise şöyle:

COVID-19 nedeniyle hastaneleri dolu bir ilimiz, hatta kapasitesi tamamen dolu hastanemiz yoktur. İddialar asılsızdır. Bu asılsız iddiaların sahipleri, hastaneler doluymuş gibi tedbir alsın. İddiaların topluma belki bu şekilde yararı olur.

dawe4af.jpg

BAKAN KOCA İL SAĞLIK MÜDÜRLERİ İLE KONUŞTU

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüs salgınıyla ilgili son durumu görüşmek için il sağlık müdürleriyle video konferans yöntemiyle bir toplantı yaptı. Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda hasta sayısındaki durumun ve tedbirlerin değerlendirildiğini açıkladı.

Bakan Koca'nın yaptığı paylaşım şöyle:

İL DEĞERLENDİRME TOPLANTILARINDA, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Konya, Gaziantep, Kayseri, "Malatya, Diyarbakır, Bursa, Erzurum, Şanlıurfa, Mardin, Batman valileri, il sağlık müdürleri, halk sağlığı başkanlarıyla, il bazında, 14 ayrı videokonferansta dün bir araya geldik.

Toplantılarda, vaka durumunu ve tedbirleri değerlendirdik, SALGINA KARŞI PLANLAMA yaptık. İl hıfzıssıhha kurullarının başkanı valilerimizle il sağlık müdürlüklerimizin çalışmalarında eşgüdümü sağladık. İçişleri bakanımıza, valilerimize, sağlık personelimize teşekkür ederiz."

toplanti1-001.jpgtoplanti2-001.jpg

NE OLMUŞTU

Korona virüs salgınında son dönemde hasta sayısının en çok arttığı illerden biri olan Konya’da şehir merkezindeki hastanelerin tamamen dolu olduğu ve yoğun bakımlarda yer kalmadığı yönündeki haberler gündeme gelmişti.

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Konya Şehir Hastanesi’ne hasta kabulünün başlanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada hastanelerde yer olmadığı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Eğer bu hızda gider ise bir şehir hastanesi daha olsa yetmez. O nedenle dikkatli olmalıyız. Biz süreci iyi yönetiyoruz ama vatandaşlarımız dikkat etmezse yurt dışında gördüğümüz manzaraları inşallah yaşamayız” ifadelerini kullanmıştı.