Dana yanağı nasıl pişirilir? Dana yanağı hızlı nasıl pişer? Dana yanağı tarifi

Dana yanağı nasıl pişirilir? Dana yanağı hızlı nasıl pişer? Dana yanağı tarifi
MasterChef yarışmasında eleme adayı olan yarışmacılar dana yanağı kullanarak yemek yapacak. Dana yanağı zor pişen uzun süreler beklenen bir yemektir. Kısa sürede pişmesi gereken dana yanağı hakkında bilgiler haberimizde.

MasterChef yarışmasında 6 yarışmacı eleme adayı olarak belirlendi. Eleme adayı olan yarışmacılar dana yanağı yaparak bir haftada daha yarışmada kalmayı garantileyecek. Peki ama dana yanağı nasıl pişer?

Dana yanağını yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir: 
1 kilogram dana yanağı
100 gram un
150 gram havuç
350 gram soğan
150 gram kereviz sapı
1 adet defne yaprağı
20 gram domates salçası
2 dal biberiye
2 dal kekik
2 litre tavuk suyu
1 litre et suyu
Tuz
Karabiber

Dana yanağı nasıl pişirilir?

Yanakların kalın sinirlerini temizleyin ve iri iri doğrayın.

Soğan, havuç ve kereviz sapını iri küpler halinde doğrayın.

Zeytinyağını tencerede ısıtın.

Soğan, havuç ve kereviz sapını sırasıyla ekleyerek soteleyin.

Salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.

Etleri tuz ve karabiberle lezzetlendirin, ardından una bulayın.

Etlerinizi tavada her tarafının rengi değişene kadar mühürleyin.

 

Sotelediğiniz sebzeleri derin bir fırın kabına alın.

Üzerine etleri yerleştirin.

Tavuk ve et suyunu ekleyin.

Defne yaprağı, kekik ve biberiyeyi de ilave edin.

Fırını 175 dereceye ayarlayıp yemeğinizi 3-4 saat kadar pişirin.

Ardından yemeğin suyunu süzüp bir sos tenceresinde yarısına kadar çektirin.

Etleri sosa ilave edip karıştırın.