Dünyanın en yüksek kumdan kalesi

Dünyanın en yüksek kumdan kalesi
Danimarka'nın Blokhus kasabasında 21 metre uzunluğunda dünyanın en yüksek kumdan kalesi inşa edildi. Kale corona virüsün dünyaya hükmedişini tasvir ediyor.

NTV'' de yer alan habere göre, tasarımcılarına göre, 20 metreden yüksek ve yaklaşık 5 bin ton kum içeren dünyanın en yüksek kumdan kalesi Danimarka''da tamamlandı.

EN YÜKSEK KUMDAN KALE

21,16 metre yüksekliğe sahip kale,  Guinness Dünya Rekorları''na göre daha önce en yüksek kumdan kale unvanını elinde tutan ve 2019''da Almanya''da inşa edilenden 3 metreden daha uzun.

4 BİN 860 TON KUM KULLANILDI

Bununla birlikte, küçük sahil kasabası Blokhus''ta, bir piramidi andıran karmaşık bir şekilde dekore edilmiş yapı, toplam 4 bin 860 ton kumdan oluşuyor.

CORONA VİRÜSÜ TEMSİL EDİYOR

Kumdan kalenin Hollandalı tasarımcısı Wilfred Stijger, dünyanın en iyi 30 kum heykeltıraşından yardım aldı. Stjger kalenin, pandeminin başlangıcından bu yana corona virüsün dünya üzerinde sahip olduğu gücü temsil etmesini istediğini söyledi. 


Kalenin tepesinde  taç giyen virüsün bir tasviri var. Stijger, "Hayatlarımızı her yerde yönetiyor. Bize neyi yapıp, neyi yapmamamız gerektiğini söylüyor” dedi.

Diğer taraftan, kalenin kumu daha yapışkan hale getirmek için yaklaşık yüzde 10 kil içerdiği belirtildi. Ayrıca, sonbahar ile  kışın soğuk ve rüzgarlı koşullarına dayanabilmesi için bir tutkal tabakasıyla kaplandı.


YEREL SİMGELER SÜSLEDİ

Blokhus sakinleri, sahil evleri ve deniz fenerleri gibi kumdan kaleye dahil edilen yerel simgelerin yanı sıra, rüzgar sörfü ve uçurtma gibi popüler etkinliklerin tasvirlerini görmekten memnun oldular.

DON BAŞLAYANA KADAR AYAKTA KALMASI BEKLENİYOR

Kalenin, muhtemelen önümüzdeki Şubat veya Mart aylarında şiddetli don başlayana kadar ayakta kalması bekleniyor.