Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Cumhur İttifakı’na yüklendi: Kendi kurdukları tuzağın kurbanı olacaklar

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Cumhur İttifakı’na yüklendi: Kendi kurdukları tuzağın kurbanı olacaklar
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti ve MHP'nin seçim kanunda değişiklik öngören teklifine ilişkin, "Kendi kurdukları tuzağın kurbanı olacaklar." dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ilçe ziyaretlerine gittiği Adana''da yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. AK Parti ve MHP''nin seçim kanunda değişiklik öngören teklifine ilişkin açıklamalarda bulunan Ahmet Davutoğlu, "AK Parti de, MHP de kendi kurdukları tuzağın kurbanı olacaklar." dedi.

Davutoğlu açıklamasında, "Yüzde 7 barajı da, MHP''nin yüzde 7 barajını geçeceği varsayımı üzerine kuruldu. Bu da yanlış. Göreceksiniz, AK Parti de, MHP de kendi kurdukları tuzağın kurbanı olacaklar, düşündüklerinden çok daha düşük oy alacaklar." diye konuştu.

Davutoğlu''nun konuşması şöyle:

"Üretimin bu kadar zorlukta olduğu bir dönemde rahat eden, kendisini konforlu bir alanda görenler ise kimler? Parasını üretime götürmek yerine bankaya yatırıp bir yandan faiz alıp bir yandan kur korumalı mevduat ile çifte katmerli faiz alıp evinde oturanlar. 2022''de milyonlarca çiftçimize verilen destek bütçede 41 milyar TL, yalnızca üç ay içinde kur korumalı mevduatla evinde oturanlara verilecek para ise 45 milyar TL.

“BİR YÜZÜKLE ÇIKTIKLARI YOLDA GELİNEN BU GÜÇ YOZLAŞMASININ İŞARETİDİR”

Sayın Cumhurbaşkanı''nın kendisinin beslenme programıyla ilgili söylemiş oldukları, tam da iktidarın halktan kopmasının işaretidir. Bir yüzükle çıktıkları yolda gelinen bu güç yozlaşmasının işaretidir. Bir liderin lider olma vasfı, halkının çilesini anlaması ve onunla birlikte yaşayabilmesinden gelir. Kasımpaşa''dan çıkmış, Keçiören''de başbakanken oturmuş ama şimdi saray sofralarında halkından kopmuş Cumhurbaşkanı ve çevresi, işte onlar bu dünyadan değiller. Ekmek kuyruğu var, mazot kuyruğu var. Hani kuyruklardan kopararak Türkiye''yi aydınlık bir geleceğe taşımışlardı? Büyük bir ıstırap duyuyorum. Başbakanlığı bıraktığımda üretici enflasyonu hayal gelecek ama yüzde 3.2 idi. Şimdi yüzde 105

“KURDUKLARI TUZAĞIN KURBANI OLACAKLAR”

Türkiye''de ne zaman iktidar kendisinden ümit kesmişse seçim yasasıyla oynamıştır. Seçim yasası üzerine çalışmaları, bu kurallarla seçimi kaybetme kaygısı taşıdıklarını gösteriyor. Yüzde 7 barajı da, MHP''nin yüzde 7 barajını geçeceği varsayımı üzerine kuruldu. Bu da yanlış. Göreceksiniz, AK Parti de, MHP de kendi kurdukları tuzağın kurbanı olacaklar, düşündüklerinden çok daha düşük oy alacaklar.

“SEÇİM YASASINA İHTİYAÇ DUYMALARININ SEBEBİ GELECEK PARTİSİ''NİN KURULMASIDIR”

Bu seçim yasasına ihtiyaç duymalarının sebebi açık söyleyeyim, Gelecek Partisi''nin kurulması ile Türk siyasetine gelen hareketliliktir.

Bugün iktidar partileri, özellikle AK Parti, kendi tabanının büyük bir kayma içinde olduğunu, büyük bir karamsarlık içinde AK Parti''den kopmakta olduğunu görüyor ve bu kopuşu engellemek için AK Parti''nin birinci parti olacağı varsayımıyla bir düzenleme yapıyor. AK Parti birinci parti olamayacak. Halktan bu kadar kopmuş ve bu kadar çile çektirmiş bir iktidarın, iktidarını sürdürebilme şansı yok.

“PARLAMENTER SİSTEME GEÇİŞ KONUSUNDA MUTABIKIZ”

Bu siyaset mühendisliği bizim işbirliğimizi etkilemez. Altı lideri bir araya getiren şey seçim yasası değil, tek bir akla ülkeyi devreden cumhurbaşkanlığı sistemine karşı parlamenter sistemi getirmek. Seçim yasası ne olursa olsun Türkiye bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denilen keyfi yönetimden ayrılacak, Parlamenter Sisteme geçecek. Seçim güvenliği komisyonu kurduk, ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye''de milli iradenin sandığa yansımasını engelleyemeyecekler. Bu konuda bütün liderler son derece kararlı bir tutum içinde. Hepimiz parlamenter sisteme geçiş konusunda mutabıkız. Hepimiz yolsuzluklarla yıpranmış yönetimin değişmesi konusunda mutabıkız. Çok sayıda ortak görüşümüz var. Her partinin de ayrı hedefleri var. Partiler vizyon, hedef koymak için vardır. Bizim önce halkı rahatlatmamız lazım. Bu iktidar halkı yordu. Komşuyu komşuya düşman ilan etti. Herkesi hain diyerek, sloganlarla karşı tarafa itip kendisini tek vatanperver olarak görmeye çalıştı.

“DEVLET BAHÇELİ, HER YERİ KAPATMAKLA MEŞGUL”

Sayın Bahçeli''ye bakın, Anasaya Mahkemesi kapatılsın, Tabipler Odası kapatılsın her yeri kapatmakla memur. Sokakta vatandaşlar işkenceye maruz kaldığında da bu işkenceyi doğal görüyor. Sayın Erdoğan''a bakın, bütün bunlar karşısında sessiz. Bir vatandaşımız, şu parti ile neden berabersiniz dediğinde şunu söyledim, bir depremde o partiden komşunuz enkazda kalsa elinizi uzatmaz mısınız? Uzatırım dedi. Peki, o size uzatmaz mı? Uzatır dedi. Türkiye bir deprem yaşıyor bugün."

 

İlgili Haberler