Mustafa Destici'den Erdoğan’a sert sözler. Cumhur İttifakı dağılıyor mu

Mustafa Destici'den Erdoğan’a sert sözler. Cumhur İttifakı dağılıyor mu
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Erdoğan'a ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. Destici'nin ifadeleri "BBP Cumhur İttifakı'ndan ayrılıyor mu?" sorusunu akıllara getirdi.

AKP, Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP) ve Büyük Birlik Partisinden (BBP) oluşan Cumhur İttifakı''nda kriz büyüyor.

Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yeni KDV uygulamaları kapsamında temel ihtiyaç ürünlerinden konuta, sertifikalı tohum ve fidandan tıbbi cihazlara kadar bir çok ürünün KDV oranında değişikliğe gidilecek" demişti ve "Temel ihtiyaç ürünlerinin KDV''sini yüzde 18''den yüzde 8''e indirme kararı" diye konuştu.

Kabine toplantısı sonrasında yeni KDV düzenlemelerini açıklayan Erdoğan''a, BBP lideri Mustafa Destici'' den dikkat çeken bir yanıt geldi.

KDV indirimleri üzerine konuşan Destici, "Bunlar kalıcı çözüm müdür? Değildir" ifadelerini kullandı.

Destici ifadeleri şöyle:

"Cumhurbaşkanı''mız gıdadan temizlik ürünlerine, konuttan sağlık ürünlerine kadar pek çok üründe KDV indirimleri başta olmak üzere tarım ürünleri de pek çok indirim yapılacağını açıkladı. Bunlar kalıcı çözüm müdür? Değildir. Kalıcı çözüm, enflasyonun aşağı düşürülmesi, faizlerin aşağı düşürülmesi ve TL''nin yabancı paranın karşısında değer kazanmasıyla işler rayına girer. Milletimiz ağır faturalarla karşılaştıktan sonra değil, önceden bunun tedbiri alınarak geçmiş aylarda yaşadığımız bu yüksek fahiş fiyat artışlarını yaşamamalıyız." dedi.

Ayrıca Destici daha önce "kasaptan et almayın kuzu kestirin" sözleriyle de gündem olmuştu.

İlgili Haberler