Davutoğlu'na "terör defterini aç" çağrısı!

Davutoğlu'na "terör defterini aç" çağrısı!
Ahmet Davutoğlu'nun "terör defterleri açılırsa" diyerek işaret ettiği 7 Haziran - 1 Kasım 2015 tarihleri arasında yaşananlara işaret etmesinin yankıları sürüyor. Birçok isim, Davutoğlu'na defteri açması çağrısında bulundu.

AKP'nin 18'inci kuruluş yıl dönümü programına davet edilmeyen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP'nin yıl dönümü etkinlikleri sürerken Sakarya'da bir etkinlikte yaptığı konuşmada Erdoğan'a cevaben, ""Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz. Gelin hafızanızı bir yoklayın. İleride Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman, eminim en kritik dönemlerden, birkaç aydan biri 7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki dönem olarak yazılacaktır” demişti. 

Davutoğlu'nun işaret ettiği 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015'te yapılan genel seçim tarihleri arasında Suruç'tan Dağlıca'ya, Ankara'dan, Diyarbakır'a kadar birçok kentte polise, askere, protesto için toplanan vatandaşlara saldırılar düzenlendi. Onlarca güvenlik görevlisi, yüzlerce vatandaş bombalı eylemlerde ve terör saldırılarında hayatını kaybetti. 

AKP'nin tarihinde ilk kez tek başına iktidar olamadığı seçim olan 7 Haziran’ın hemen öncesinde (5 Haziran) HDP’nin Diyarbakır mitinginde patlayan bombayla olaylar silsilesi başladı.

İşte Davutoğlu'nun terörle mücadele konusunda birçok insanı suçladığı "en kritik dönem"de yaşananlar:

11 Temmuz: KCK, ateşkesi sonlandırdı.

17 Temmuz: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Mutabakatı’nı tanımadığını söyledi.

20 Temmuz: Suruç’ta IŞİD’li canlı bomba, kendisini patlattı.

22 Temmuz: Ceylanpınar’da iki polis, evlerinde uyurken şehit edildi.

23 Temmuz: IŞİD, Kilis’te sınırdan ateş açtı bir astsubay şehit oldu. Diyarbakır’da bir polis PKK’lılar tarafından şehit edildi.

24 Temmuz: TSK uçakları IŞİD hedeflerini ve Kandil’deki PKK kamplarını bombaladı. Polis de Türkiye genelinde IŞİD, PKK ve DHKP-C operasyonu yaptı.

11 Ağustos: Erdoğan, çözüm sürecinin buzdolabına kaldırıldığını açıkladı.

17 Ağustos: Alanya’da halk şehit haberlerinin ardından Kürt vatandaşların işyerlerine saldırdı.

20 Ağustos: Lice’de 4 şehit gelmesinden bir gün sonra Siirt’te yola döşenen patlayıcılar askeri aracın geçişi sırasında patlatıldı, 8 asker şehit oldu.

22 Ağustos: Yüzbaşı Ali Alkan, Şırnak’ta karakola düzenlenen saldırıda şehit oldu. Şehidin ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan hükümete isyan etti.

5 Eylül: Cizre’de sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 20’ye yakın sivil öldü.

6 Eylül: Dağlıca’daki PKK saldırısında 16 asker şehit oldu.

8-9 Eylül: Iğdır’da gümrük kapısını koruyan polislere yönelik saldırıda 13 polis şehit oldu.

20 Ekim: Davutoğlu, Van’daki mitinginde “AK Parti iktidardan indirilirse buralarda terör çeteleri dolaşacak, beyaz Toroslar dolaşacak” dedi.

10 Ekim: Ankara’daki barış mitinginde iki ayrı bombanın patlaması sonucu 103 kişi hayatını kaybetti.

DAVUTOĞLU'NA DEFTERİ AÇ ÇAĞRISI

Ahmet Davutoğlu'nun terör defterleri açılırsa" diyerek işaret ettiği 7 Haziran - 1 Kasım 2015 tarihleri arasında yaşananlara işaret etmesi, siyasetin gündeminde büyük ses getirdi. Sosyal medyada, siyasetçiler ve gazeteciler dahil birçok isim Davutoğlu'na defteri açma çağrısı yaptı. İYİ Parti İstanbul milletvekili Ümit Özdağ ise yaptığı çağrıda, "Davutoğlu ne diyor? Anılan dönemde kendisi başbakandı. Ne oldu ise sorumluluğu paylaşıyordu. Ne oldu sayın Davutoğlu? Kim ne yaptı? Neden insan içine çıkamaz? Tarihin yazmasını beklemeyelim. Siz söyleyin." dedi.

İşte çağrılardan bazıları;

 

umit-004.jpgd4-007.jpgd2-038.jpgdavutoglu1.jpg

İlgili Haberler