Davutoğlu'ndan erken seçim açıklaması

Davutoğlu'ndan erken seçim açıklaması
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, olası bir erken seçim ihtimalinin belirsiz olduğunu belirterek, seçime başka bir partiden destek almadan girmenin yollarının olabileceğini söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı ve Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, erken seçim iddiaları hakkında konuştu. Yeniçağ TV canlı yayınında Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’nun sorularını yanıtlayan Davutoğlu, 2023 yılında bir seçim olup olmayacağını bilemeyeceğini belirterek, bugün seçim olacakmış gibi çalışmaları gerektiğini söyledi.

Davutoğlu ayrıca, olası bir erken seçime girmek için CHP’den milletvekili transfer etmeden seçime girme yolları olabileceğini de sözlerine ekledi.

Davutoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"1 Kasım 2015’te seçimi kazandıktan sonra 4 yıl seçim yok demiştik. 6 ay sonra böyle oyunlar oynanacağını öngöremedik. 2023’de seçim olup olmayacağını da bilemem o yüzden. Yarın seçim olacak gibi çalışmamız lazım."

CHP’DEN VEKİL ALMAYA İHTİYAÇLARI OLACAK MI

"Biz kendi başımıza olacak herhangi bir seçime girebilmenin bütün yollarını deneyeceğiz. Haziran ayı içinde kongremizi yapacaktık korona biraz engelledi. 2021’de olabilecek herhangi bir seçime girebileceğimizden eminim. Bu sene bir şey olursa da o günkü duruma bakarız. Ben böyle bir ihtimali düşünmüyorum. Böyle bir ihtiyaç zuhur edeceğini düşünmüyorum.

Bizim kendi başımıza seçime girebilmenin başka yolları olabileceğini düşünüyorum."