Başınız ağrır ve burnunuz akarsa koşa koşa doktora gidin! Uzmanlar büyük tehlikenin adını açıkladı

Başınız ağrır ve burnunuz akarsa koşa koşa doktora gidin! Uzmanlar büyük tehlikenin adını açıkladı
Tüm dünyada korona virüs salgınından kurtulmanın yollarını ararken, şimdi de Delmicron varyantı ortaya çıktı. Delmicron'un hızlı bulaşıp ağır hastalığa neden olmasından endişe ediliyor.

Türkiye de dahil olmak üzere, dünya genelinde artan Omicron vakaları yeni bir Covid-19 dalgası olasılığına ilişkin endişeleri artırırken, hem Delta hem de Omicron''un özelliklerini taşıyan yeni bir varyant daha ortaya çıktı.

Daha bulaşıcı olduğu bilinen Omicron varyantı Delta kadar ağır hastalık riski taşımasa da Delmicron’un hızlı bulaşıp ağır hastalığa neden olmasından endişe ediliyor.

Hindistan gazetesi Times of India’ya konuşan Dr. Shashank Joshi “Delmicron, Delta ve Omicron’un ikiz mutasyonu olarak Avrupa ve ABD’de küçük bir vaka tsunamisine neden oldu” ifadelerini kullandı.

DELMICRON NEDİR?

Öncelikle Delmicron, Alfa, Beta, Gama ve diğerleri gibi korona virüsün mutasyona uğrayan yeni bir varyantı değil, mevcut iki varyantın birleşiminden oluşuyor (Delta ve Omicron). Özellikle batıda hızlı bir şekilde yayılıyor.

DELMİCRON’UN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Diğer taraftan Delmicron, korona virüsün Delta ve Omicron versiyonlarının birleştirilmesiyle oluşturulduğundan, son derece bulaşıcı ve şiddetli semptomlara neden olma potansiyeli olduğu düşünülüyor.

Delta ve Omicron’un ortak semptomları arasında şu belirtiler yer alıyor:

-Boğaz ağrısı

-Kalıcı öksürük

-Baş ağrısı

-Tat veya koku alma duyusunda değişiklik

-Burun akıntısı

-Yüksek ateş

Korona virüse karşı aşı geliştiren Moderna’nın baş tıbbi uzmanı Paul Burton, Omicron ve Delta varyantlarının birleşme riskinin bulunduğunu söylemişti.

(KAYNAK: NTV)

İlgili Haberler