Demokratların adayı Biden'dan Trump'ı çıldırtacak sözler. Oy sayımları devam ederken flaş açıklama

Demokratların adayı Biden'dan Trump'ı çıldırtacak sözler. Oy sayımları devam ederken flaş açıklama
Amerika'da yapılan başkanlık seçimlerinde oy sayımları eyaletlerde devam ediyor. Demokratların başkan adayı Joe Biden sayım sürerken Delaware'de halka seslendi. Biden konuşmasında, zafer ilan edebilmek için tüm oyların sayılması gerektiğini söyledi. Biden ayrıca, "ABD'de görülmüş en büyük zaferlerden birini kazanacağız" ifadelerini kullandı.

ABD seçimlerinde çekişmeli geçen eyaletlerde oy sayım işlemleri devam ederken, Demokratların başkan adayı Joe Biden memleketi Delaware'de halka seslendi.

"TRUMP SEÇİM SONUCUNU KABUL ETMEK İSTEMİYOR"

Başkan adayı Biden, "Donald Trump bu seçimin sonucunu kabul etmek istemiyor ama halk istiyor. Hükümetin insanlar için olduğunu düşünün. Burada halk yönetiyor. Dolayısıyla buna göre harekete geçin. Amerikan başkanının kim olacağını halk belirleyecek. Seçim gecesinden sonra artık şimdi, delege oylarının 270'ine ihtiyacımız olduğu net. Sayım bittikten sonra kazanan olacağımıza eminim." diye konuştu.

"WISCONSIN VE MICHIGAN'I BİZ KAZANDIK"

Michigan'daki sayımın yakın zamanda biteceğini söyleyen Biden, "Wisconsin'i 20 bin oyla kazandık, Michigan'da 35 bin oy farkla öndeyiz. Biz Amerikan halkının çoğunun oyunu alıyoruz. Oylar giderek artacak. Yaklaşık 3 milyon oy fark var. Bu tarihte görülmemiş bir fark olacak." dedi.

"BİZ DÜŞMAN DEĞİLİZ"

Demokratların adayı Biden ayrıca, "Zorlu zamanlarla karşı karşıyayız. Bu seçim bittikten sonra hepimizin yaptığı işlerin Amerika için olması gerekiyor. Gerginliği azaltmamız gerekiyor. Birbirimizi dinleyeceğiz, birbirimize saygı göstereceğiz. Bir ulus olarak birlik olmak zorundayız. Bunun zor olacağını biliyorum. Birbirine karşı birçok görüş olduğunun farkındayım. Biz artık rakiplerimize düşman olarak bakmamalıyız. Biz düşman değiliz." ifadelerini kullandı.

"BU AMERİKA'NIN ZAFERİ OLACAK"

Bütün Amerikalılar için çalışacağız diyen Joe Biden, "Kampanyayı bir Demokrat olarak yaptım ama Amerika'nın başkanı olacağım. Bana oy vermeyenler ve verenler, hiçbir şey fark etmeyecek. Her bir oy sayılmalıdır. Hiç kimse demokrasimizi bizden alamaz. Amerika birçok şey gördü. Bizler halk olarak susturulamayız, susturulmayacağız. Biz kabadayılığa prim vermeyeceğiz. Bu tek başıma benim zaferim olmayacak. Amerika'nın zaferi olacak." diyerek sözlerine son verdi.