“Deniz bitti, Erdoğan gidiyor”

“Deniz bitti, Erdoğan gidiyor”
Sadet Partisi İBB adayı Necdet Gökçınar, iktidarın 6 senelik ilave bir zaman kullandığına dikkat çekerek, “Deniz bitti, Erdoğan gidiyor” dedi.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftar programının ardından gazetecilerle bir sohbet toplantısına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Necdet Gökçınar, “Biz iki kişi olsak birimiz aday olur, diğerimiz ona oy verir. Çünkü biz kadro hareketiyiz. Herhangi bir aday lehine çekilmemiz söz konusu olmaz” diye konuştu.

Gökçınar, AKP İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın partisinin oylarına talip olduğu açıklaması ile ilgili olarak, “31 Mart’tan önce bize Saadetçik deniyordu. Şimdi Saadetçikler bitti. Bize terörist bile dediler. Ama deniz bitti Erdoğan gidiyor” dedi.

‘BÖYLE SİYASET Mİ OLUR?’

Gökçınar, geçtiğimiz günlerde kendisine bir telefon geldiğini, “Erbakan hocanın kabri başındayız davaya büyük zarar veriyorsun” dendiğini, yine Hac’da vefat eden babası Necati Gökçınar’ın kemiklerini sızlattığının söylendiğini aktardı.

Necdet Gökçınar, “Böyle siyaset mi olur?” diye sordu. Oğlunun Borsa İstanbul’daki işinden atılması ile ilgili soruya da yanıt veren Gökçınar, “Oğlum askerden gelip işe gittiği gün artık hizmetine ihtiyaç duyulmadığı söylendi. Babası Saadet adayı olduğu içindir diyemem ama 3 yıldır çalışıyordu şimdi işten çıkarıldı” dedi.

“İKTİDAR 6 SENELİK İLAVE ZAMAN KULLANIYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İnşallah hırsızlara bu işi bırakmayacağız” sözlerini değerlendirirken ise bunun bir ilk olmadığına dikkat çeken Gökçınar, “Baştan başladı bu üslup böyle de devam ediyor. Ananı da al git diyerek bir çiftçiyi azarlamasıyla başladı, şimdi sıra geldi TÜSİAD üyelerine, sermaye gruplarına… ‘Haddinizi bilin, yoksa ben bildiririm, karnınızı biz doyuruyoruz oy vermiyorsunuz…’ Şu laflara bakar mısınız? Bir yöneticiye yakışıyor mu? Cami çıkışındaki ifadesi de bu silsileden bir cümledir” dedi.

Necdet Gökçınar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İktidarlar bir süre sonra yıpranıyorlar. Bu iktidar 6 senelik bir ilave zaman kullanıyor aslında, normali 10 senedir sosyolojik açıdan. İmam hatipli olmayı, başörtülü olmayı kullanarak, baskının da dozunu artırarak bir 6 senelik daha uzattılar. Ama ne yaparsanız yapın, toplum mühendislerinin ‘halk nezdindeki popülarite’ dedikleri bir tabir var, aldığı oy oranından başka bir şey.

gokcinar.jpg