AKP'li isimden depremzedelere skandal sözler. Gözyaşlarıyla isyan ettiler

AKP'li isimden depremzedelere skandal sözler. Gözyaşlarıyla isyan ettiler
Afet kredisi taleplerini sık sık dile getiren İzmirli depremzedeler AK Parti İl Binası'nda yürüdü. Toplu olarak binaya girmek isteyen depremzedelere AK Parti İzmir İl Başkan Danışmanı Mustafa Kandil'in müdahalesi ve 'Şov yapmaya gelmişler' çıkışı sonrası gerginlik yaşandı.

İzmir’de 30 Ekim tarihinde meydana gelen ve kentte büyük yıkıma sebep olan depremin ardından depremzedelerin evlerine kavuşma mücadelesi devam ediyor. "Kentsel dönüşümcü değiliz" diyerek yola çıkan ve uygun koşullarda afet kredisi taleplerini sık sık dile getiren İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) üyesi depremzedeler bu kez AK Parti İzmir İl Binası''na yürüdü.

Gerçek İzmir’den Efe Can Tan’ın haberine göre “Devlet nerede, depremzede burada” sloganlarıyla bina girişine gelen depremzedeleri AK Parti İl Başkan Danışmanı Mustafa Kandil ve il yöneticileri karşıladı. Depremzedelerin toplu olarak içeri girmek istemesi üzerine il yöneticileri ile depremzedeler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

“ŞOV YAPMANIZA GEREK YOK!”

Depremzedeler ile konuşan AKP’li Kandil, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli''nin kendileri ile defalarca görüştüğünün altını çizerken "Bize sözler verildi" diyen depremzedelere "Bu şekilde kameraların karşısında şov yapmanıza gerek yok” sözlerini kullandı. Kandil ardından görevli polis memurlarına dönerek “Ben arkadaşlarla diyaloğa girmek istemiyorum, buraya şova gelmişler lütfen alalım” dedi.

“BEN SİZE YALANCI DERİM”

Kandil konuşmasının devamında ise “Siz iyi niyeti suistimal ediyorsunuz, Kerem bey sizlerle defalarca konuştu, bizim yaptıklarımızı görmüyorsanız ben size yalancı derim” açıklamasını yaptı. Yaşanan gerginlik sırasında bazı depremzedeler gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

İlgili Haberler