Derya Baykal kimdir? Ferhan Şensoy ile Derya Baykal ne zaman ayrıldı?

Derya Baykal kimdir? Ferhan Şensoy ile Derya Baykal ne zaman ayrıldı?
Hayatını kaybeden ünlü tiyatrocu Ferhan Şensoy’un eski eşi Derya Baykal, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Peki, Derya Baykal ile Ferhan Şensoy ayrıldı mı?

Ferhan Şensoy’un eski eşi Derya Baykal, acı haberi sosyal medya hesabından paylaştı. Baykal açıklamasında, “Ustamı, kızlarımın babasını kaybettik çok üzgünüz…” dedi.

Derya Baykal, 1 Şubat 1957 tarihinde Giresun’da doğmuştur. Ünlü ismin başından üç evlilik geçmiş ve bu evliliklerinden üç çocuğu olmuştur. Bu çocukların biri Levent Baykal ile evliliğinden, ikisi Ferhan Şensoy ile olan evliliğindendir.

Derya Baykal Ankara Radyo Televizyonunda eğitim almış ve bu eğitimini 1975 yılında tamamlamıştır. Bu eğitimin ardından Ankara Devlet Tiyatrosu’na giren sanatçının profesyonel tiyatro hayatı başlamıştır. Sanatçı sunduğu programlarla reyting rekorları kırmış olup evlilikleriyle de sık sık gündeme gelmiştir.

Baykal kaç yaşında olduğu merak edilen ünlüler arasındadır. Ünlü isim, 2020 yılı itibariyle 64 yaşını tamamlamıştır.

Derya Baykal sanat hayatı Ankara Devlet Tiyatrolarında başlamış bir isimdir. Ankara Devlet Tiyatro’sunda yaklaşık 10 yıllık görevi sırasında pek çok ödül almıştır. Bu ödüllerden biri Rita oyununda gösterdiği üstün performans ile aldığı Sanat Kurumu Yılın Kadın oyuncusu ödülüdür.

Sanatçı tiyatro hayatında olduğu gibi televizyondaki sanat hayatıyla da yılın seslendirme sanatçısı, sunucusu gibi ödüller almıştır. Sanatçının sanat hayatının dönüm noktalarından biri de usta isim Adile Naşit’ten sonra anlatıcılığını üslendiği “Masalcı Abla”dır.

Devlet tiyatrolarından ayrıldıktan sonra özel tiyatrolarında çalışmaya başlayan Baykal’ın unutulmaz performanslarından biri de Ankara Sanat Tiyatrosu bünyesinde sergilediği Bir Şehnaz Oyun’dur.

Bunun ardından Ortaoyuncular kadrosuna katılan Baykal burada üçüncü evliliği yaptığı isim Ferhan Şensoy ile tanıştı. 1994 yılında Ferhan Şensoy imzalı tek kişilik bir oyun olan Şu Gogol Delisi ile Avni Dilligil En İyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi oldu.

Sanatçı Türk televizyonlarının yanısıra dünya televizyonlarında da sergilediği performansla adından söz ettirmiştir. Sanatçı, 1995 yılında Fransa’da Ester ve Sarah isimli bir filmde ufak da olsa bir rol oynama imkanı elde etmiştir. Sanatçı eşi ile ayrılık kararı alınca Ortaoyuncular kadrosundan ayrılmaya karar vermiştir. Sanatçının oynadığı oyunlar şunlardır:

Ortaoyuncular kadrosunda oynadığı oyunlar: Fişne Pahşesu, Şu An Mutfaktayım, Üç Kurşunluk Opera, Köhne Bizans Operası, Aşkımızın Gemisi Fındık Kabuğu…

Ankara Devlet Tiyatrosu’nda oynadığı oyunlar: Bir Ölümün Toplumsal Anatomisi, İki Kova Su, Türkmen Düğünü, Çıkmaz, Yasak Defter…

Hababam Sınıfı Müzikali

Sanatçı bu oyunların yanısıra oynadığı Çakallarla Dans, Sil Baştan, Kadın İsterse, Yeter Anne gibi dizi ve filmlerle adından sıkça söz ettirmiştir.

Sanatçının kendisinden Oya İnci adında kendisinden 13 yaş büyük bir ablası bulunmaktadır. İlk evliliğini 1976 yılında Levent Baykal ile yapan Derya Baykal, bu isimden boşanmış olsa bile o günden beri Baykal soyadını kullanmaya devam etmektedir.

Derya Baykal’ın Levent Baykal’dan 1979 yılında Mert Edip isminde bir oğlu olmuştur. Buna rağmen Derya Levent çiftinin evlilikleri uzun sürmemiş olup 1980 yılında ayrılmışlardır. Baykal ikinci evliliğini ünlü spiker Orhan Ertanhan ile yapmıştır. Sanatçının bu isimden çocuğu yoktur.

Çift 10 Ekim 1986 tarihinde evliliklerine nokta koymuşlardır. Sanatçı son olarak 1988 yılında ünlü tiyatro oyuncusu Ferhan Şensoy ile dünya evine girmiştir. Bu evliliği sırasında 1989 yılında Müjgan Ferhan, 1990 yılında ise Neriman Derya adında iki kız çocuğu dünyaya gelmiştir. Çift anlaşmalı olarak 2004 yılında evliliklerini sona erdirme kararı almıştır.

İlgili Haberler