Ferhan Şensoy son yolculuğuna uğurlanıyor

Ferhan Şensoy son yolculuğuna uğurlanıyor
Hürriyet'ten Behlül Aydın'ın haberine göre, pazartesi günü hayatını kaybeden Ferhan Şensoy için Beyoğlu Ses Tiyatrosu’nda bir tören düzenleniyor. Kızları Derya ve Ferhan Şensoy gözyaşlarına boğuldu.

Ses Tiyatrosu'nda son perde

Hürriyet''ten Behlül Aydın''ın haberine göre, Türk tiyatrosunun usta ismi Ferhan Şensoy, bir süredir tedavi gördüğü İstanbul Tıp Fakültesi’nde hayatını kaybetti. 70 yaşındaki oyuncu bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.

Usta sanatçı için ilk tören Galatasaray Lisesi''nde gerçekleşti. Törende konuşan Müjgan Şensoy, ''Babamın burada olmaktan o kadar mutlu olduğunu biliyorum ki. Hastanede hep Galatasaray’ı soruyordu. Babamı kucakladığınız için sizlere teşekkür ediyoruz'' ifadelerini kullandı. İki kardeş törende gözyaşlarına boğuldu.

DOSTLARI YALNIZ BIRAKMADI

Usta oyuncuya veda töreninde sevenleri Beyoğlu Ses Tiyatrosu’nda hazır bulundu. Pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleşen törene çok sayıda ünlü isim katıldı.

Törende konuşan Okan Bayülgen, ‘Dünya çapında bir sanatçıyı uğurlarken soğuk kanlı olmalıyız. Ona layık olmalıyız. Çok üzgünüz." dedi.

Celal Belgil: "Ben Ferhan abiyi 1983’te tanıdım öğrencisi oldum. Bu tiyatronun yaşaması için çok büyük çaba sarf etti. Ortaoyuncular’ın devam etmesini çok istiyordu, inşallah devam edecek. Ustamı kaybettim. Tiyatrodaki babamı kaybettim. Işıklar içinde uyusun, mekanı cennet olsun."

Gökhan Şeşen: "Aslında Ferhan Şensoy için söylenecek bir sürü söz var ne yazık ki sözün bittiği yerdeyiz. Onu her zaman özleyeceğiz. Hepimizin başı sağ olsun."

Zeliha Berksoy: "Burası Ferhan’ın yüreği ve mabedinde bulunuyoruz. Bu salon onun benliği, onun tiyatrosu… Şimdi görüyorum her yer ağlıyor onun için. Çünkü babalarını kaybettiler. Ama onun ruhu burada…"

Şevket Çoruh: "Söyleyecek birçok şey var… Ortaoyuncular Ailesi’ne baş sağlığı diliyorum. Yeni mezun olmuştum. Ortaoyuncular’ın provasının bitmesini bekleyip tiyatroda olmak istediğimi söylemiştim o da beni kovmuştu. Şimdi onun emanetçisiyim. Söylenecek çok şey var, bu Ses Tiyatrosu’nu biz devam ettireceğiz, hepimizin başı sağ olsun."

Derya Şensoy cenaze aracını babasının fotoğrafına sarılarak takip etti.

Usta tiyatrocu için şu sıralar Beyoğlu Ses Tiyatrosu’nda tören düzenleniyor. Törenin ardından ikindi namazına müteakip Teşvikiye Camii''nde cenaze namazı kılınacak. Sonrasında Şensoy’un cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek. 

Seyircisi Ferhan Şensoy''u uğurlamak için tiyatronun kapısında saatlerce bekledi.

İlgili Haberler