Dev teknoloji şirketi halka arz oluyor Beklenen son dakika açıklaması geldi

Dev teknoloji şirketi halka arz oluyor Beklenen son dakika açıklaması geldi
Patlama yaşanan halka arzlara bir dev şirket daha katılıyor. Pasifik Grubu, 4. halka arzını teknolojiyle yapacağını açıkladı.

Dördüncü şirketini borsaya açmaya hazırlanan Pasifik Grubu, teknolojide satın alma ve birleşmelerle büyüyecek. Bu yıl yüzde 50 büyüme hedefleyen şirketin bugüne kadarki yatırım tutarı ise 20 milyon dolara ulaştı.

borsa1.jpg

PASİFİK TEKNOLOJİ HALKA AÇILIYOR

İnşaat-gayrimenkul, uluslararası lojistik, gıda imalat ve teknoloji alanlarında faaliyet gösteren ve yakın zamanda enerji ve maden sektörlerine de girmeye hazırlanan Pasifik Grubu, Pasifik Teknoloji’yi halka açıyor. Bu alanda şirket satın almaları ve birleşmelerle büyüme kararı alan grubun teknoloji ile birlikte dördüncü şirketi borsaya kote olacak. Siper güvenlik yazılım tarafında Hollandalı Imperium firmasına, blockchain tarafında da Icredibl’a yatırım yapan Pasifik Teknoloji’nin lojistikte olduğu gibi yüzde 20’sinin borsaya açılması bekleniyor.

paralar.webp

SPK'YA PASİFİK TEKNOLOJİ İÇİN BAŞVURU YAPILDI

SPK’ya başvurularını yaptıklarını ve süreci beklediklerini açıklayan Pasifik Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, halka arzdan elde edecekleri finansal kaynakları yine yatırıma dönüştüreceklerini belirtti. Erdoğan, teknoloji tarafında özellikle bilgi güvenliği alanında yeni yatırımlar ve satın almalar olacağını duyurdu.

pasifik.webp

Yine bu alanda veri merkezi yatırımına hazırlandıklarını aktaran Erdoğan, “Destel Bilişim, Ditravo, Icredible ve Destel Connect gibi isimleri çatısı altında toplayan Pasifik Teknoloji ile siber güvenlikten yazılıma, IT donanımdan teknolojik altyapı hizmetlerine kadar alanlarda çalışıyoruz. Siber güvenlikte donanım entegrasyonu yapıyoruz” dedi. Siber güvenlik yazılım tarafında Hollandalı Imperium firmasının yüzde 30’unu aldıklarını kaydeden Erdoğan, bu ortaklıkla yazılım geliştirdiklerini söyledi.

YURTDIŞINA HİZMET İHRAÇ EDECEK

Dünya gazetesinin aktardığı Özellikle gelişme ve büyüme potansiyeli yüksek alanlarda ürün geliştirme konusunda çalışacaklarını dile getiren Erdoğan, önümüzdeki 5 yılda güçlü bir büyüme ve inovasyon sürecine odaklanacaklarını belirtti. İnsan kaynağını Türkiye’de oluşturup Avrupa’ya hizmet satacaklarını kaydeden Erdoğan, “Avrupa’ya siper güvenlik hizmetleri satacağız. Hollanda’da da Pasifik adlı bir şirket kurduk. İlerleyen süreçte ABD de hedefimiz” diye konuştu. Teknoloji şirketi olarak şu anda 187 kişiye istihdam sağladıklarını ileten Erdoğan, önümüzdeki dönemde de 40’a yakın şirketi bine yakın çalışan ile yatırıma, üretime, istihdama hız kesmeden devam edeceklerini vurguladı.

TCDD'NİN YOLCU BİLETİ SATIŞ PLATFORMU YENİDEN YAZILIYOR

Öte yandan teknoloji şirketi bünyesinde bulunan Ditravo ile TCDD’nin yolcu bilet satış platformunun yeniden yazılması noktasında anlaşma yaptıklarını dile getiren Fatih Erdoğan, 10 yıllık yönetim sözleşmesi kapsamında hem sefer sayılarında hem de gelirlerde rekor artışlar sağlandığını söyledi. Bilet satışı dışında bu alanda başka hizmetleri de duyuracaklarını ifade eden Erdoğan, lojistikteki uluslararası deneyimlerinden yararlanarak bilet satış hizmetini de globale taşıyacaklarını kaydetti. Erdoğan, “Hedef pazarımız Asya ve doğu olacak” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.