Özkes: Camiye atla girmişler!

Özkes: Camiye atla girmişler!
Bursa’da Osmanlı padişahlarından Mustafa Hüdavendigar’ın kabrinin bulunduğu camiinin avlusunda 6 yaşındaki oğlu Mehmet’e şehzade sünnet töreni düzenleyen

Vali Yardımcısı Mehmet Özcan, eski Müftü CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes’in tepkisini çekti. Özkes, “Akıl, arlanma, utanma duyguları yok. Ülkenin padişahı böyle olursa ona özenen şehzadeleri, valileri oluyor” dedi. Son dönemde padişahlık ve şehzadelik özentilerinin  arttığını ifade eden Özkes, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kınık’ta bir vatandaş Başbakan’a Osmanlının son padişahı diye seslenmişti. Başbakan duymasına rağmen karşı çıkmadı. Padişah olduğuyla ilgili pankartlar açılmıştı yine tepki koymamıştı. Başbakan’daki yetkiler dönemin padişahında bile yoktu. Yetki onları iyice şımarttı. Vali yardımcısı da bu davranışıyla Başbakan’ın gözüne girmiştir. İşin içinde bir ciddiyetsizlik, şaşaa, gösteriş, riya, israf ne ararsanız var.” 

Zıvanadan çıktınız
Gezi Parkı eylemlerinde camiye sığınan ve ardından başlayan tartışmaları anımsatan Özkes, avluya atlarla girilmesini, soytarı ve cariyelerin olmasına “Gezi olaylarında kendilerini can havliyle Dolmabahçe Camii’ne atan gençlerle ilgili söylemedikleri kalmadı. Siz bırakın ayakkabıyı atla giriyorsunuz, soytarılar var, cariyeleriniz de eksik olmamış, mehteranınız var. Kısacası zıvanadan çıktınız” sözleriyle tepki gösterdi. İmkanı olmadığı için çocuklarını belediyenin toplu törenlerinde sünnet ettiren aileler bulunduğuna dikka  çeken Özkes, devletin imkânları kullanılarak gereksiz israfa yol açan böyle bir tören yapılmasının kabul edilebilir olmadığını dile getirdi.
Hanife Açıkalın