DEVA Partisi vatandaşa hakaret eden Takvim gazetesine Makvim üzerinden cevap verdi. Bu haberi okumadan Ay’a gitmeyin

DEVA Partisi vatandaşa hakaret eden Takvim gazetesine Makvim üzerinden cevap verdi. Bu haberi okumadan Ay’a gitmeyin
Gıda fiyatlarının tavan yaptığı vatandaşın cebinin ve market poşetinin boş kaldığı bir dönemde Takvim gazetesinin yaptığı market rehberi haberi tepkilere neden olmuştu. DEVA Partisi’nin resmi Twitter hesabından Takvim gazetesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ay programı” açıklamalarına göndermede bulunulan bir paylaşım yapıldı.

Emekliye zam memura müjde haberlerinin ardı arkasının kesilmediği Takvim gazetesi geçtiğimiz günlerde de "Market rehberi" başlığı ile manşetten çıkan haberiyle Türkiye’nin gündemine oturmuştu. "Market arabası almayın", "Çocuğunuzla markete gitmeyin" ve "Almayacağınız ürüne dokunmayın" gibi ilginç maddelerin yer aldığı haber tepkileri de beraberinde getirmişti.

DEVA PARTİSİ’NDEN MAİNDAR DÖNDERME

Öte yandan geçtiğimi gün açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin uzay programını açıklamış, açıklamalarında Ay’a gitmekten bahsetmişti.

Bu açıklamaların ardından DEVA Partisi’nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşım ise dikkat çekti. Paylaşımda "Makvim" isimli bir gazeteye "Bu haberi okumadan Ay’a gitmeyin" manşeti uyarlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ay programı açıklamaları ve Takvim gazetesinin "Market" haberine göndermede bulunuldu.

Uyarlanan haberde, ekonomideki sıkıntılara dikkat çekilirken, "Her AY binlerce kepenk kapanıyor", "Her AY ucuz ekmek kuyrukları daha da uzuyor" gibi başlıklara yer verildi.