Şimşek 'Af yok' dedi SGK dinlemedi süre uzattı

Şimşek 'Af yok' dedi SGK dinlemedi süre uzattı
Şimşek 'Af yok' dedi SGK dinlemedi süre uzattı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ikiden fazla taksiti aksatanlar için sağlanan vergi ve prim affından yararlanmak için dünün son gün

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ikiden fazla taksiti aksatanlar için sağlanan vergi ve prim affından yararlanmak için dünün son gün olduğunu ve herhangi bir uzatmanın olmadığını söyledi. Bakanın açıklamasının üzerinden yarım saat geçmeden Sosyal Güvenlik Kurumu, sigorta prim affından yararlanma süresinin 7 Kasım 2012 tarihine uzatıldığını açıkladı.TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, basın mensuplarının sorusu üzerine Şimşek, “Biz mükelleflerimizi son güne bırakmayın, ilave fırsatı kaçırmayın, her zaman uyardık. Bu noktada şu anda sürenin uzatılması söz konusu değil, gündemde değil” dedi. Kamuoyunda “Vergi ve Prim Affı” olarak bilenen düzenlemeden ikiden fazla taksiti aksattıkları için yararlamayanlara torba yasa ile yeni bir imkan tanınmıştı. Düzenleme, sayısı bir milyonu aşan esnaf, sanatkar, tüccar, serbest meslek erbabı, şirketler ve diğer mükellefleri kapsıyordu. Bu kişiler birikmiş taksit borçlarını gecikme faiziyle birlikte bugün akşama kadar vergi dairelerine veya tahsile yetkili bankalara ödedikleri takdirde, kalan borçlarını taksitler halinde ödeme imkanı getirilmişti.
Ancak bakanın bu açıklamasının üzerinden yarım saat geçmeden Sosyal Güvenlik Kurumu, yazılı bir açıklamayla bayram tatilini gerekçe göstererek,  vatandaştan gelen yoğun talep üzerine sigorta prim borçluları için bu sürenin bir hafta uzatıldığını açıkladı.