Dışişleri'nden Venezuela açıklaması!

Dışişleri'nden Venezuela açıklaması!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Venezuela'da yaşanan son gelişmelerle ilgili olarak bazı Latin Amerika ülkelerinin ve ABD'nin Venezuela'nın içişlerine müdahale ettiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye özel temsilcisi James Jeffrey'in bugün Türkiye'ye geleceğini duyurdu.

Çavuşoğlu, Venezuela'da yaşanan son gelişmelerle ilgili olarak bazı Latin Amerika ülkelerinin ve ABD'nin Venezuela'nın içişlerine müdahale ettiğini söyledi. 

Çavuşoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Biz ülkelerin dışlanmasına karşıyız, bir ülkenin içişlerine müdahale edilmesine de karşıyız. Son zamanlarda bazı Latin Amerika ülkeleri ve ABD, Venezuela'nın içişlerine karışmıştır. Venezuela dünyanın en güzel ülkelerinden biridir. Şu andaki gelişmeler ise ciddi bir şekilde endişe veriyor. Biz Venezuela'nın ekonomisine de destek vermeye çalışıyoruz. Seçimle gelmiş bir başkan var, diğer taraftan meclis başkanı kendini başkan ilan ediyor. Bu bir kaosa yol açabilir. Cumhurbaşkanımız dün Maduro'yu arayarak desteğini iletti. Halka hitap ederken, Maduro da Cumhurbaşkanımızın aradığını söylemiş. İnşallah, Venezuela sükunetle bu durumu atlatabilir aksi takdirde vahim gelişmeler olabilir."

İlgili Haberler