Dişleri bembeyaz yapıyor! Etkisi inanılmaz

Dişleri bembeyaz yapıyor! Etkisi inanılmaz
Çoğumuz günümüze dişlerimizi fırçalayarak başlıyoruz ve birçoğumuz diş macunu konusunda keskin kurallara sahibiz. Bazılarımız düz beyaz diş macunlarını tercih ederken, diğerleri nane aromalı veya sakız aromalı diş macunlarını kullanmayı seviyor. Ancak kullandığınız diş macununun güvenli olduğundan emin misiniz?

Mağazadan satın alınan çoğu diş macununun bir takım zararlı bileşenler içerdiğini ve dişlerinize ve genel sağlığınıza zarar verebileceğini biliyor muydunuz?

5ee09d9f55428302f0e84968-001.jpg

Ticari diş macunlarında kullanılan toksik bileşenlerden bazıları triklosan, sodyum lauril sülfat, propilen glikol, mikro boncuklar ve dietanolamindir.

5ee09d9f55428302f0e8496a-001.jpg

Ayrıca, ticari diş macunları aspartam gibi yapay tatlandırıcılar ile lezzetlendirilir.

Basit ve ucuz malzemeler kullanarak evde kendi beyazlatıcı diş macununuzu yapmanız mümkün. Bu ev yapımı diş macunu, ticari beyazlatıcı diş macunlarından çok daha az aşındırıcıdır ve dişlerinize veya diş etlerine zarar vermez.

5ee09d9e55428302f0e84962-001.jpg

Aktif kömür, dişlerinizdeki lekeleri ve plakları azaltarak dişlerinizi beyazlatmanıza yardımcı olur. Mikro gözenekli kömür, kahve ve çay dahil olmak üzere dişleri lekeleyen bileşiklere bağlanarak çalışır.

5ee09f9b55428302f0e8497b-001.jpg

Bu ev yapımı diş macunundaki başka bir bileşen yumurta kabuğu tozudur. Zengin bir kalsiyum kaynağı olan yumurta kabuğu tozu dişlerinizi güçlendirmeye yardımcı olur. Hatta zamanla dişlerinizi yeniden mineralize eder.

gzel-bir-gl-mutlu-ediyor-1-001.jpg

Bu tarifteki son bileşen, ağız sağlığınız için son derece faydalı olan sızma hindistan cevizi yağıdır. İyi ağız ve diş hijyeninin korunmasına yardımcı olur ve ağız kokusunun, diş çürümesinin, boşlukların ve diş eti iltihabının önlenmesinde önemli bir rol oynar. Diş hassasiyetini de azaltır.

2-cekici-001.jpg

Bunu, ağızdaki zararlı bakterilere saldırarak yapar ve bu da plak oluşumunu azaltır, bu da birkaç oral sorunun arkasındaki temel nedendir. Ayrıca dişlerinizi beyazlatmaya ve parlatmaya yardımcı olur.

Malzemeler 

Aktif kömür - ½ çay kaşığı. Yumurta kabuğu tozu - 1 yemek kaşığı. Erimiş sızma hindistan cevizi yağı - 1 yemek kaşığı...

erkekler-kadinlarda-en-cok-neye-dikkat-eder-3-001.jpg

Hazırlanışı 

Aktif kömürü bir kaba koyun. 1 çorba kaşığı yumurta kabuğu tozu ekleyin. Sonra 1 çorba kaşığı eritilmiş, sızma hindistancevizi yağı ekleyin.

Malzemeleri macun benzeri bir kıvama gelene kadar metal olmayan bir spatula veya kaşıkla karıştırın. Ev yapımı diş macununuz kullanıma hazır!

Diş macununuzu hava geçirmez bir kaba aktarın.