Diyanet faiz konusunda yeni uyandı: Sabahı şerifleriniz hayrolsun

Diyanet faiz konusunda yeni uyandı: Sabahı şerifleriniz hayrolsun
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda bakanlık personelinin maaşının faizsiz finans kurumları aracılığı ile yatırılacağını duyurdu. Diyanet İşleri Başkanı'nın açıklamaları tartışmaları da beraberinde getirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Twitter hesabından dün yaptığı paylaşımda "İslamın haram kıldığı ve haksız kazanca yol açarak büyük bir sömürü aracı olan faizle mücadele noktasında, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak personelimizin maaşlarını faizsiz finans kurumları aracılığıyla ödemeye başladık. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun." dedi.

Erbaş'ın paylaşımı, böyle bir hamle için geç kalındığı tartışmalarına neden olurken, Diyanet İşleri Bakanlığı'nın birçok önemli bakanlığı geride bırakan bütçesi de yeniden hatırlatıldı.

Diyanet'in hamlesinin ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz eleştirilerinin ardından gelmesi dikkat çekti. Erdoğan geçtiğimiz günlerde katıldığı bir konferansta faiz sistemini eleştirmiş, faize bulaşmak istemeyen insanlar olduğuna dikkat çekmişti.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam Kalkınma Bankasının kuruluşu olan İslami Araştırma ve Eğitim Enstitüsünün koordinasyonunda, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Uluslararası İslam Ekonomi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezinin ulusal ve uluslararası kuruluşlarla iş birliğiyle bu yıl 12. kez düzenlenen Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı'na (IIEFC) telekonferansla katıldı.

Erdoğan, kar, zarar ortaklığına göre çalışan İslami finans kurumlarının, faize bulaşmak istemeyen yüz milyonlarca insanın da önemli bir ihtiyacını giderdiğini ifade ederek, bu kurumların son yıllarda özellikle yaşanan ekonomik şokları başarıyla atlatarak, geniş kitlelerin de dikkatini çektiğini söyledi.