Diyarbakır'da bombalı araçla saldırı!

Diyarbakır'da bombalı araçla saldırı!
Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde karayolundaki polis noktasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Patlamada 4 polis şehit oldu, biri çocuk iki sivil yaşamını yitirdi.

Hain saldırı PKK’nın 1984 yılında Eruh ve Şemdinli’ye baskın düzenleyerek Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde kanlı eylemleri başlatmasının yıldönümü olan bugün saat 13.10 sıralarında düzenlendi. Çınar-Bismil yol ayrımındaki Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği önünde şiddetli bir patlama meydana geldi.

PKK’nın bomba yüklü kamyoneti uzaktan kumandayla patlatması sonucu, Bölge Trafik Denetleme binası, önündeki beton duvara rağmen ağır hasar görürken, karşısında ve yakınında bulunan iki akaryakıt istasyonunda da saldırının etkisiyle hasar meydana geldi. Saldırı sırasında çevreden geçmekte olan yolcu otobüsü başta olmak üzere bir çok aracın camları kırıldı.

Patlama yerinde 5 metre genişliğinde ve derinliğinde büyük bir çukur açıldı.Patlamada 4 polis şehit oldu, biri çocuk iki sivil yaşamını yitirdi. 

BİNA HARABEYE DÖNDÜ

Teröristler tarafından bölge trafik amirliğine yönelik düzenlenen saldırıda, amirliğe ait 3 katlı bina kullanılmaz hale gelirken, patlamanın binanın yakınlarında bulunan iki ayrı petrol istasyonunu etkilememesi facianın artmasını önledi.

Olay yerine Diyarbakır’dan karadan ve havadan ambulanslar ile polis ekipleri sevk edildi.

Saldırıda ilk belirlemelere göre; ikisi polis birisi çocuk üç kişi şehit oldu, 8’i polis 25 kişi de yaralandı.

ÇAVUŞOĞLU: FETÖ’NÜN İKİZ KARDEŞİ

Saldırıyla ilgili ilk açıklama Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu ziyareti sonrası konuşan Bakan Çavuşoğlu Diyarbakır’daki saldırıyla ilgili “FETÖ’nün ikiz kardeşi PKK saldırılara başladı. Milletimiz hiç merak etmesin. Gereken operasyonlar yapılıyor” dedi.