Doğal alanları talana açacak teklifin arkasında da katar sevdası çıktı. Araplar doğayı çadırla yağmalayacak

Doğal alanları talana açacak teklifin arkasında da katar sevdası çıktı. Araplar doğayı çadırla yağmalayacak
Doğal alanları talana açacak teklifin arkasında da katar sevdası varmış. Araplar doğayı çadırla yağmalayacak. İYİ Partili ve CHP'li vekiller yasa teklifine tepki gösterdi. Komisyonda bir ara gerilim yükseldi.

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, AKP Konya Milletvekili Tahir Akyürek başkanlığında toplandı.

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi komisyonda görüşülmeye başlandı.

Teklifin imza sahiplerinden AKP Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, düzenlemenin içeriğine ilişkin komisyon üyelerine bilgi verdi.

İYİ Parti Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, hükümetin Katar''ı Arap ülkelerinden ayrı tutup güvendiğini, yatırım için imkanlar sunduğunu, ancak sonunda Katar''ın da diğer Arap ülkeleriyle birlikte Türkiye''nin karşısında yer alabileceği uyarısında bulundu.

Komisyonda söz alan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban da yasa teklifinde “Denize kıyısı olan ilçelerin herhangi bir yeri Turizm Bakanlığı''nca turizm alanı olarak belirlenir ve oralarda lüks çadırlar kurulabilir” maddesinin yer aldığını belirterek, “Lüks çadır” ifadesiyle Katarlı zenginler için oluşturulacak lüks çadır yerlerinin tarif edildiğini söyledi. Alban, "Kefen parasını bile yiyen AKP, satacak bir şey bulamayınca gözünü turizmcinin ekmeğine dikti. İstiyorlar ki talana ses çıkarmayalım. Turizm teşvik adı altında bu ülkenin kıyılarına, ormanlarına, derelerine, ovalarına yapılan yağmanın hukuk önünde hesabını soracağız." dedi.

CHP Milletvekili Gökhan Zeybek de düzenlemeyle Katar''a bazı avantajlar sağlanacağını belirtirken, "Deniz turizm işletmesiyle ilgili yetkilerde de Bakanlığı yetkili kılmaya çalışıyorsunuz. Bu Katar sevdanız nedir? Haliçport Tamince''nin Katar''a devrettiği yere imtiyaz tanımak Turizm Bakanlığı''nın görevi mi?" dedi.

KOMİSYON BAŞKANI SÖZ HAKKI VERMEK İSTEMEDİ ORTALIK KARIŞTI

Komisyonda  AKP Akyürek''in söz konusu teklifi tartışmadan oylamak istemesi üzerine gerginlik yaşandı. Sözlü sataşma fiziki müdahaleye dönüştü.