"Q7 ve çetesi" birbirine hasret kaldı

"Q7 ve çetesi" birbirine hasret kaldı
"Q7 ve çetesi" birbirine hasret kaldı

Beşiktaş’ın Portekizli futbolcuları, bu sezon sadece 5 maçta birlikte oynama fırsatı yakaladı. Kartal bu karşılaşmalardan

Beşiktaş’ın Portekizli futbolcuları, bu sezon sadece 5 maçta birlikte oynama fırsatı yakaladı. Kartal bu karşılaşmalardan 3’ünü kazandı, ikisini kaybetti.

Haber : Recep Şeker

Beşiktaş’ta taraftarların “Q7 ve Çetesi” olarak adlandırdığı Portekizli futbolcular Quaresma, Almeida, Simao ve Fernandes, bu sezon birlikte oynamaya hasret kaldı. Siyah-beyazlı takımın Portekizli oyuncuları, bu sezon yapılan 39 resmi maçın sadece 5’inde bir arada oynayabildi. Quaresma, Almeida, Simao ve Fernandes, sakatlıklar, cezalar ve formsuzluklar nedeniyle bu sezon 34 resmi maçta birlikte oynama şansı bulamadı. “Q7 ve çetesi”, bu sezon Süper Lig’de Eskişehir ve Gençlerbirliği, UEFA Avrupa Ligi’nde de İstanbul’daki Maccabi Tel Aviv ve ülkelerinin takımı Braga ile yapılan iki karşılaşmada birlikte forma giydi.


En son Braga’ya karşı
Quaresma, Almeida, Simao ve Fernandes, bu sezon ilk olarak Süper Lig’in ilk haftasında Eskişehir karşısında birlikte mücadele etme şansı buldu. 4 futbolcunun da 90 dakika sahada kaldığı maçı Beşiktaş 2-1 kaybetti. Ligde daha sonra birlikte ilk 11’de oynama şansı bulamayan “Q7 ve çetesi”, uzun bir aradan sonra 27. haftadaki G.Birliği karşılaşmasında, Simao’nun ikinci yarıda oyuna girmesiyle birlikte oynadı. Portekizli 4 futbolcu, UEFA Avrupa Ligi’nde İstanbul’da oynanan Maccabi maçında da birlikte ilk 11’de sahaya çıktılar. Beşiktaş’ın bu sezon 5-1’lik skorla en farklı galibiyetini aldığı maçta forma giyen dörtlüden Almeida, 2 golle galibiyette önemli rol oynarken, bu karşılaşmada geçirdiği sakatlıkla toplam 8 resmi maçta forma giyemedi. “Q7 ve çetesi”, ülkelerinin takımı Braga ile yapılan UEFA Avrupa Ligi 2. tur maçlarını ise kaçırmadılar. Dört futbolcu da bu karşılaşmalarda birlikte forma giyme şansı yakaladı.