Dolandırıcıların araç satışında yeni yöntemi: Kapora dolandırıcılığı. Bakın nasıl yapıyorlar

Dolandırıcıların araç satışında yeni yöntemi: Kapora dolandırıcılığı. Bakın nasıl yapıyorlar
Dolandırıcılar, yeni yöntemini İstanbul’da uygulamaya koydu. İstanbul’da bir oto galeri sahibi, kendi araçlarının internet üzerinden satıldığını öğrenince hayatının şokunu yaşadı. Buna göre dolandırıcılar, aracı almak istediklerini söyleyerek, ilanı internetten çıkarıyor. Daha sonra ise kendi araçlarıymış gibi lüks araçları satışa çıkarıyorlar.

Dolandırıcıların araç satışında yeni yöntemi: Kapora dolandırıcılığı. Bakın nasıl yapıyorlar

CNN Türk’ten Sema Akbulut ve Ahmet Akpolat’ın özel haberine göre dolandırıcılar, yeni oyunlarını bu kez galericiler üzerinden sergilemeye başladı. İstanbul’da galericilik yapan Yavuz Çiftçi, dolandırıcıların yeni yöntemi karşısında büyük şaşkınlığa uğradığını söyledi.

CNN Türk’te yer alan habere göre, dolandırıcıların yeni oyunu şu şekilde gelişiyor:

Dolandırıcılar her gün yeni bir yöntem ile kandırmaya devam ediyor. Bu kez hedeflerinde ikinci el araba satan bir galeri sahibi Yavuz Çiftçi vardı. Çiftçi’nin iş yerinde sergilediği araçlardan biri, başkaları tarafından satışa sunuldu. Bunu yapan ise kendini alıcı olarak gösteren dolandırıcılardı. “Bir aracımız vardı üst segment bir araçtı bu dolandırıcı arkadaşlar bizi arıyorlar arabaya talip olduklarını söylüyorlar...”

“PAZARLIK AŞAMASINDAN SONRA ESKPERTİZ İSTİYORLAR”

Galerici Yavuz Çiftçi karşısındaki kişilerin dolandırıcı olduğundan habersiz araç için pazarlık yaptı: Pazarlık aşamasına geçtikten sonra arabanın ekspertizimi istiyorlar, otomatik olarak biz o ekspertizi gönderiyoruz. Kredi kullanacaklarını söylüyorlar arabanın ruhsatını gönderiyoruz ve detaylı fotoğraf istiyorlar detaylı fotoğrafı çektirip gönderiyoruz.

Dolandırıcılar da Çiftçi''nin şüphelenmemesi için İstanbul''a geldiklerine dair uçak bileti resmi gönderdi ve aracın ilandan kaldırılmasını istedi: İnternetten çıkartın dediler biz de çıkarttık 1 gün sonra satışı yapılacak.

1-2 saat sonra internete düşürdükten sonra arabanın fiyatını 1milyon 200 bine çekmişler internete koymuşlar ve kendileri ruhsatta oynama yapmışlar, kendi adlarını koymuşlar yani şahıs kendi arabasını satıyor pozisyonuna sokmuşlar.

“NEDEN FİYAT YÜKSELTTİNİZ BİR ŞEY Mİ OLDU”

Galerici Yavuz Çiftçi dolandırıcıların oyununu ise bir başka müşterisinden öğrendi: Bizim araca daha önceden talip olan bir arkadaş bizi aradı ya diyor siz 1 milyon 600 binlik aracı niye 1 milyon 200 bine satıyorsunuz bir şey mi oldu?

Mağdur Yavuz Çiftçi dolandırıcıları aradığında telefon yüzüne kapatıldı... Satışa konulduğu site üzerinden aracın ilanı kaldırıldı. Ancak dolandırıcılar birkaç saat içinde binlerce kişiden kapora topladıktan sonra kayıplara karıştı!

Daha sonra öğrendik ki bu araba ile ilgili baya kapora toplamışlar, yani şimdi 1 milyon 600 bin liralık arabaya kimse 500 lira kapora göndermez en az 3 bin 5 bin gibi bir rakam, en az 5 bin lira bu arabaya kapora atarlar.