Dolar arttıkça ihracat da artıyor. Tabii 1 tane yerine 2 tane alıyorlar

Dolar arttıkça ihracat da artıyor. Tabii 1 tane yerine 2 tane alıyorlar
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, ihracatçı için yeni yol haritası ve yeni vizyon niteliğindeki çalışması ‘İhracat 2021 Raporu’nu kamuoyu ile paylaştı. Gülle, “Son 6 aylık ihracatımız, 100 milyar doları aştı" diye konuştu. Prof. Dr. Emre Alkin de, "2021'de ihracatta büyük sıçrama bekliyoruz. Bu sene ihracat 200 Milyar Doları aşabilir" ifadelerini kullandı.

Patronlar Dünyası''nda yer alan habere göre, 61 İhracatçı Birliği, 27 sektörü ile 100 bin ihracatçının tek çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), İhracat 2021 Raporu’nu kamuoyu ile paylaştı.

TİM Başkanı İsmail Gülle tarafından içeriğinin paylaşıldığı dört ana başlıktaki raporda odak tema ‘Küresel Tedarik Zincirindeki Değişim’ olarak belirlendi. İhracatın yarınlarına ışık tutacak çalışmalar gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Gülle, “İhracat 2021 Raporumuz da, bu vizyonun önemli bir parçası. Yarına hazırlanmak için geleceği bugünden görmeli; her senaryoya hazırlıklı olmalıyız. Gerek ihracat ailemiz gerekse dünyada ilklerle dolu, zorlu bir yılı geride bıraktık. 2020; ekonomiyi, ticareti ve iş yapma biçimlerini doğrudan etkilediği bir yıl olarak tarihe geçti. İkinci Dünya Savaşından bu yana ekonomideki en ciddi durgunluk yaşandı. Ancak ülkemiz G-20 ülkeleri arasında, böylesine zorlu bir yılı, ekonomik büyüme ile kapatan iki ülkeden biri oldu. Tüm zorluklara rağmen üretimi, ihracatı hiçbir zaman durdurmadık. Birçok sektörde yıllık bazda ihracat rekorları kırarken, özellikle nisan ve mayıs aylarında, tüm dünyada ticaretin durmasının etkisiyle yaşadığımız daralmanın olumsuz etkilerini yıl sonuna kadar bertaraf ettik. Hatta aralık ayında da tüm zamanların en yüksek aylık ihracatını gerçekleştirdik. Bu yıl artık geleneksel bir yapıya kavuşan raporumuzun üçüncüsünü, yeni vizyonumuzu, yeni yol haritamızı paylaşıyoruz” dedi.

"6 AYLIK İHRACAT 100 MİLYAR DOLARI AŞTI"

Gülle, "Her ay 1500 firmamız ihracat ailesine katılıyor. Son 6 aylık ihracatımız, 100 milyar doları aştı. Göreve geldiğimizden beri, yıllık ihracat hedeflerimizi her seferinde fazlasıyla aştık. Bu ülke için daha fazla üretmeye, tanıtmaya, ihraç etmeye devam ediyoruz; ve edeceğiz de. Çünkü, büyük bir vizyonumuz var. İhracatla Yükselen Türkiye’de sanayici de üretici de vatandaş da yükselecek. “Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye”  hedefimize adım adım ilerliyoruz. Hedeflerimiz makul, hayallerimiz sınırsız…" diye konuştu.

"200 MİLYAR DOLARI AŞABİLİR"

Rapora katkıda bulunan Prof. Dr. Emre Alkin, kriz sonrası ihracatta sıçrama yaşandığını söyleyerek, "Bu sene ihracatta sıçrama bekliyoruz. Bu sene ihracat 200 Milyar Doları aşabilir" dedi

İlgili Haberler