MEDYA POLEMİK

MEDYA POLEMİK
Terörü ve yasadışılığı savunuyor

Pervasızlığın bu kadarı

Terörü ve yasadışılığı savunuyor

"Bize tankın namlusunu gösterip geri adım attıracaklarını zannediyorlarsa biz ölüm korkusunu çoktan aştık... Silip süpürme operasyonuymuş. Siz kimsiniz ya? Siz ancak bu toprakların kanalizasyonunu temizlersiniz... Gençler hendek kazıyor, halk barikat kuruyormuş. Başka bir yol gösterin yapsınlar... Hiçbir şey yapamıyorsanız direnen gençlerimiz için dua edin... Sokağa çıkma yasakları kalkacak, infazlar duracak, özerkliğin müzakere edildiği, üçüncü gözlemci gözün masada olduğu sağlıklı bir müzakere ortamına dönülecek. Bizim istediğimiz bu."

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında yaptı bu konuşmayı. Terörü ve yasa dışılığı böylesine pervasızca savunan bir konuşmayı, herhangi bir Batı Avrupa ülkesinde herhangi bir siyasi partinin herhangi bir genel başkanı yapabilir mi? Yaptığı an o ülkenin yargısı o genel başkan ve partisi hakkında harekete geçmez, ettiği lafın hesabını sormaz mı?

Eğer PKK siyasete dahil edilirse, sorunlar konuşarak çözülecek, terör kendiliğinden ortadan kalkacaktı. HDP Meclis'e 80 milletvekili soktu. PKK söz hakkı elde etti. Ancak bizim terör, karşı tarafın direniş adını verdiği savaş dinmedi aksine daha da kızıştı...

Demirtaş'ın sözlerinden anlıyoruz ki devlet, PKK'nın hendek kazma ve hendeklerde silahla mevzilenme hakkıyla birlikte özerkliğin müzakeresini de kabul edecektir. İşler iyice zorlaşıyor...

Melih Aşık Milliyet

 

 

*

 

GÜNÜN SORUSU

"İslamiyet'i yaymaya çalışıyoruz" diyorlar!

Böyle bir amaçları varsa enerjilerini neden

"Yüzde 99'u Müslüman" olan bir ülkeye harcıyorlar?

Akif Kökçe Milliyet (Açık Pencere)

 

 

*

 

Türkiye kırmızı bilardo topuna döndü

Gelen vuruyor giden vuruyor

(...) Oynayanlar bilir:

Bilardo oyununda iki rakip oyuncunun ikisi de "kırmızı topa vurarak" başlar. Oyunun kuralı: Kırmızı topa vuracaksın. O gidecek diğer topa, o top da öbür topa vuracak. Vuruş hızını ustalıkla ayarlayacaksın ki, son top gidip hedefteki deliğe girsin.

ABD bir yandan vuruyor.

Rusya öbür yandan.

Vuruş hızını iyi ayarlıyorlar.

Türkiye serseme döndü.

Gerçeği kimse saptırmasın.

Türkiye'yi yönetenler, ABD'ye yaranmak, onun gözüne girmek için Musul'a Türk askeri ve Türk tankları gönderdi. ABD'liler ise "çık Musul'dan, orada Türkiye'nin ne işi var" dediler. Türk askeri ve tankları Musul'dan çekildi. Aynen "Süleyman Şah Türbesi" olayında yaşanan kaçışa benzedi.

(...) Musul'a niçin gittin?

Gittin diyelim, ABD "çık buradan" dediği zaman hemen "emredersiniz vaziyeti" alıyor, ülkeyi "kırımızı bilardo topuna" niçin çeviriyorsun?

(...) ABD'den azar.

Rusya'dan küfür.

Kırmızı bilardo topu olduk.

Türkiye'yi serseme döndürdüler.

Necati Doğru / Sözcü

 

 

*

 

İktidar denize düşünce onlara sarıldı ama...

İsrail-Barzani ilişkisi

İsrail'in Kuzey Irak'ta Kürt devleti istediği ve "kurulacak bağımsız bir Kürt devletini ilk kendisinin tanıyacağını" açıklaması biliniyor. ABD de bunu istiyor ve bu nedenle Barzani-PKK-PYD ile yakın ilişki içinde. Erbil'de ABD yetkilileri ile bu tarafların sık sık buluşup görüşmelerinin tek nedeni IŞİD midir?

 

Irak'ta bağımsız Kürt devletinin arkasından Suriye'nin geleceği ve hatta Duhok Anlaşması'yla bunun kantonlar bazında ilk adımının atıldığı, Türkiye sınırının topluca PYD'nin kontrolüne geçeceği açıktır.

Güngör Mengi / Vatan

 

 

*

 

Kim bu AKP'li vekil!

(...) Dü­rüst­lü­ğü ve ce­sa­re­tiy­le ef­sa­ne­le­şen Sa­det­tin Tan­ta­n'­ın İçiş­le­ri Ba­ka­nı ol­du­ğu dö­nem­de, ener­ji sek­tö­rün­de­ki bü­yük yol­suz­luk­la­rı or­ta­ya çı­kar­mak ama­cıy­la ya­pı­lan "Be­yaz Ener­ji­" ope­ras­yo­nun­dan çok iyi ta­nı­dı­ğı­mız emekli Kurmay Albay Aziz Er­gen, tüy­le­ri­mi ür­per­ten şu anı­sı­nı pay­la­şı­yor:

 "... Pe­ri­yo­dik ola­rak yap­tı­ğı­mız 'Halk Gün­le­ri­'nin bi­rin­de, ar­ka­daş­la­rım Meh­met­çik Ders­ha­ne­le­riy­le eği­tim­le­ri­ne kat­kı­da bu­lun­du­ğu­muz 25 gen­cin be­nim­le gö­rüş­mek is­te­di­ği­ni söy­le­di­ler. Kal­kıp yan­la­rı­na git­tim. Genç­ler li­se­yi bi­tir­dik­le­ri­ni, üni­ver­si­te sı­na­vın­da ba­şa­rı şans­la­rı­nın çok az ol­ma­sı ne­de­niy­le işe gi­rip ça­lış­mak is­te­dik­le­ri­ni söy­le­di­ler.

Araş­tır­dım. An­ka­ra­'dan 100 kad­ro gel­di­ği­ni be­lir­le­dim. Bun­la­rın 60'ı Te­kel İda­re­si, 20'si İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü, 20'si de Mil­li Eği­ti­m'­e ait­ti. Genç­le­ri bu kad­ro­la­ra yer­leş­tir­mek için gi­ri­şim­de bu­lun­du­ğum­da, böl­ge­nin bir ANA­P'­lı mil­let­ve­ki­lin­ce 10 bin mark (O sı­ra­da he­nüz Eu­ro­'ya ge­çil­me­miş­ti) kar­şı­lı­ğın­da sa­tıl­dı­ğı­nı tes­pit et­tim.

Uzat­ma­ya­lım Ka­pa­dok­ya böl­ge­sin­de­ki otel­ci­le­re ri­ca ede­rek, genç­le­rin 13'ü­nü işe yer­leş­tir­dim.

Da­ha son­ra muh­tar­lar­dan öğ­ren­dim ki, iş bu­la­ma­yan di­ğer­le­ri da­ğa çı­kıp PKK te­rör ör­gü­tü­ne ka­tıl­mış­lar.

O si­ya­set­çi ise dev­ran dö­nün­ce AK­P'­ye ge­çip mil­let­ve­ki­li ol­du.

Ha­len Mec­li­s'­te AKP sı­ra­la­rın­da otu­ru­yor ve te­rör­le mü­ca­de­le ko­nu­sun­da ha­ra­ret­li ko­nuş­ma­lar ya­pı­yor!..

(...) Yol­suz­luk ve te­rör sa­vaş­çı­sı emek­li ko­mu­tan Aziz Er­gen, genç­le­ri da­ğa çı­kıp te­rö­rist ol­mak­tan kur­ta­ra­cak ka­mu kad­ro­la­rı­nı sa­tan AK­P'­li ve­ki­li te­le­viz­yon­da yüz­leş­me­ye da­vet ediyor...

Uğur Dündar / Sözcü       

 

 

*

 

HDP içindeki kripto AKP

(...) HDP içindeki anlaşmazlık o boyutlara ulaşmış bulunuyor ki HDP'nin iki eşbaşkanı bile aynı şeyi söylemekte zorluk çekiyor! Biri parti içinde "Erdoğan severler" bulunduğunu iddia ederken diğeri partilerinde böyle kişilerin "olmadığını" savunuyor!  (...) HDP içindeki sorunların başını Cumhurbaşkanı Erdoğan hayranlığının çekiyor olması ilginç değil mi?

Zeki Ceyhan / Milli Gazete

 

*

 

1-277.jpg

Ercan Akyol Milliyet