Dolar kokuyu alınca sürprizi yaptı. Yatırımcılar ne yapacağını şaşırdı

Dolar kokuyu alınca sürprizi yaptı. Yatırımcılar ne yapacağını şaşırdı
Uzun süredir 8.40 ile 8.50 bandında hareket eden dolarda sürpriz bir gelişme yaşandı. Doların dün sinyalini verdiği sürprizi Jackson Hole toplantısına kadar sürdürmesi bekleniyor.

Piyasalarda doların yaptığı sürprizin etkisi yaşanıyor. Uzun süredir 8.40 ve 8.50 bandında gel gitler yaşayan dolar kuru dün sinyalini verdiği sürprizi bugün gerçekleştirdi.

Sektörel kaynaklar, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin Merkez Bankası Başkanlarının her yıl düzenlediği Jackson Hole Toplantısı öncesi dolarda sürpriz yaşandığına dikkat çekerken, yatırımcılar ise ne yapacağını ön göremez bir durumda.

Dün en yüksek 8,4429 ve en düşük 8,3930 seviyelerini gören dolar/TL, günü de önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,2 altında 8,4103''ten tamamladı.

Dolar/TL, düşüşünü bugüne taşımasının ardından 8,38''den işlem görüyor. Diğer yandan önceki kapanış seviyesine göre euro/TL 9,85''den, sterlin/TL yüzde 0,3 düşüşle 11,55 TL''den alıcı buluyor.

DÜŞÜŞ NE KADAR SÜRECEK?

Ekonomi uzmanları, dolar uzun süre yaşanan ters hareketliliğin çok fazla sürmeyeceği görüşünde. Jackson Hole toplantısına işaret eden ekonomistler, burada ABD Merkezi Bankası Başkanı’nın yapacağı açıklamanın dolara yön tayin edeceğini ifade ediyor.

Diğer yandan Credit Agricole G10 FX Araştırma Direktörü Valentin Marinov, Fed’in para politikasında normalleşme ve tapering (tahvil alım azaltımı) konusunda sabırlı olunması gerektiği mesajını verdiğini, dolayısıyla Jackson Hole Sempozyumu’ndan çıkacak mesajların da Fed toplantısının “hemen hemen aynısı olmasını” beklediklerini söyledi.

İlgili Haberler