Dolar rekor üstüne rekor kırarken AKP'den bir tek Şamil Tayyar panikledi! Saray'ın AKP'li Tayyar'dan sakladığı gerçek ne

Dolar rekor üstüne rekor kırarken AKP'den bir tek Şamil Tayyar panikledi! Saray'ın AKP'li Tayyar'dan sakladığı gerçek ne
AKP eski Gaziantep Milletvekili ve Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Şamil Tayyar, doların 9,66'ya yükselmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ekonomi kurmaylarına çağrıda bulundu.

Merkez Bankası''nın faiz kararı sonrası yükselişe geçen dolar/TL kuru yeni güne de hareketli başladı. Dolar/TL ve avro/TL kurunda art arda yeni rekorlar geldi. 9,6625''e kadar yükselen kur daha sonra 9,59''a çekildi.

“MUTLAKA BİR İZAHI OLSA GEREK”

Dövizdeki bu hareketlilik sonrası AKP eski Gaziantep Milletvekili ve Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Şamil Tayyar’dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Twitter hesabından endişesini dile getiren Tayyar, “Ekonomi yönetiminin uyguladığı yüksek kur politikasının mutlaka bir izahı olsa gerek. Toplum tepkili, zihinler karışık. O halde politikanın mimarları, kamuoyunu ayrıntılı şekilde aydınlatmalı, güven vermeli, umutlandırmalıdır. Buna fazlasıyla ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

İşte Şamil Tayyar''ın o paylaşımı:

İlgili Haberler