Doları ve Euroyu önceden bilen Remzi Özdemir’den yeni açıklama. Şimdi dolarda ne olacak

Doları ve Euroyu önceden bilen Remzi Özdemir’den yeni açıklama. Şimdi dolarda ne olacak
Yeniçağ Gazetesi yazarı Remzi Özdemir, gece yarısı Asya piyasalarında yükselen doların piyasalara etkisini değerlendirdi. Özdemir, deprem etkisi yaratan Asya piyasalarındaki yükselişin ardından doların seyrini nasıl etkileyeceğini de açıkladı.

Gece yarısı gözler Asya piyasasından gelen haberlere çevrildi. Asya piyasasında Türk lirasının dolar karşısında ciddi bir değer kaybı yaşadığı bilgisi verildi. Asya piyasasında 1 dolar 8,40’dan işlem gördü. Sabah saatlerinde dolar 8 lira’ya kadar düştü. Remzi Özdemir piyasalardaki son durumu değerlendirdi.

Yeniçağ Gazetesi Ekonomi yazarı Remzi Özdemir''in açıklamaları şu şekilde,

Merkez Bankası Başkanı Ağbal’a hafta sonu yapılan operasyonun faturası sabahın ilk ışığı ile netleşmeye başladı.

Dün gece Asya piyasalarında 8.400 TL’ye kadar yükselen dolar sabah iç piyasada kısa süre de olsa 8 lirayı gördü. Hemen arkasından Bakan Elvan’ın açıklamalarıyla 7.696 TL’ye kadar gördü.

Öncelikle şunu söylemek istiyorum:

Evet bu yapılan operasyon Türkiye’yi ve ekonomisini çok zor durumda bıraktı! Ancak bunun faturası para biriminin yüzde 15 değer kaybetmesi değildir. Dün gece 8.400 olayına gelince, bu Asya piyasalarda gerçekleşti. Asya piyasalarında öyle derinlik yok! Çok az bir dolarla istediğiniz işlemi yapabiliyorsunuz.

Buradaki işlem ya panikle yapıldı ya da manipülasyon amaçlı. Bu nedenle İç piyasada o fiyatları beklemek bana göre yanlış olur.

Türkiye’de evet işler kötü ama parası bir gecede yüzde 15 değer yitirecek bir ülke değil. Unutmamak lazım, bu ülkede halen faiz oranı yüzde 19. Bakan Elvan’ın açıklamasından enflasyonla mücadele ve para politikasını aynen sürdüreceklerini anlıyoruz. Bunu yapabilirleri mi?

Bana göre hayır! Yapacaklarsa neden bu değişikliği yaptılar. Ancak en azından ikinci para politikası kuruluna kadar Naci Ağbal’ın politikası aynen devam edecektir. Yani 15 Nisan’a kadar yüzde 19 faiz devam edecek. Bu Türkiye’ye sağlıklı olmasa da sıcak paranın girmesi anlamına gelecek.

Bu da dolardaki 9 lira beklentisini kıracaktır.

Önümüzde daha 20 gün var ve doların 7.500 ile 7.800 arasında bir trend çizmesini bekliyorum.

İlgili Haberler