CHP'li vekil Özcan Purçu marketten bildirdi. Ayçiçek yağının fiyatına kendisi de inanamadı

CHP'li vekil Özcan Purçu marketten bildirdi. Ayçiçek yağının fiyatına kendisi de inanamadı
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, ayçiçek yağı fiyatlarının zamlandığını "5 L ayçiçek yağı 45 TL iken, 2021 Aralık ayında 124,90 TL." diyerek duyurdu.

Türk lirası değer kaybettikçe zamlarda peş peşe gelmeye başladı. Şeker, un, çay, ekmek, helva, et gibi birçok temel ihtiyaçlara zam üstüne zam geldi. İğneden ipliğe gelen zamlardan en çok payı alanlardan biri ayçiçek yağı oldu. Ayçiçek yağının fiyatı 86, 90, 100 ve en son da 124 TL’ye çıktı.

Vatandaş ayçiçek yağına gelen zamlarla birlikte en uygununu bulma peşinde. Tüm bunların sonucu olarak halkın gözü kulağı asgari ücrete yapılacak olan zamda.

CHP''Lİ VEKİL MARKETTEN BİLDİRDİ 

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, marketlerdeki gıda fiyatlarını yerinde inceledi. Purçu, yaşanan fahiş fiyat artışına dikkat çekti.

Purçu, ''''2020 Ekim ayında 5 L ayçiçek yağı 45 TL iken, 2021 Aralık ayında 124,90 TL.. Enflasyonun, vatandaşın geldiği durum ortada! Bu millet ne yiyip ne içeçek? Saray eşrafı nasıl rahat uyuyor?! Yazıklar olsun…'''' sözleriyle isyan etti.

Purçu, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"2020 Ekim ayında 5 L ayçiçek yağı 45 TL iken, 2021 Aralık ayında 124,90 TL..

''''Enflasyonun, vatandaşın geldiği durum ortada!

Görüldüğü gibi AKP iktidarında her şey mümkün!

Millet bıktı!

Bu millet ne yiyip ne içeçek?!

Saray eşrafı nasıl rahat uyuyor?!

Yazıklar Olsun…''''

Öte yandan, dolar kurunun bugün 15 TL''yi aşması sonrasında BİM, Sole marka 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarına rekor zam yaptı. Son olarak Sole 5 litre ayçiçek yağının 20 TL birden artarak 120 TL''ye çıktığı görüldü. 

 

İlgili Haberler