Donald Trump seçimden 2 hafta önce kaçacak delik arayacak, o gece bakın kimlerin karşısına çıkacak

Donald Trump seçimden 2 hafta önce kaçacak delik arayacak, o gece bakın kimlerin karşısına çıkacak
ABD Başkanlık seçimleri yaklaşırken adaylar televizyon tartışmalarına başladı. Joe Biden ile ekranlara çıkan başkan Donald Trump’ın agresif tutumları aleyhinde yorumlanırken gazetecilerle arası iyi olmayan Trump, 22 Ekim’de gazeteciler karşısında çıkacağı tartışmada ecel terleri dökecek.

TOLGA ŞAHİN/ YENİÇAĞ- ÖZEL HABER

1960 yılında ilk kez Richard Nixon ve John F. Kennedy arasında yapılan televizyon tartışması geleneği ABD seçimlerinde 60 yıldır devam ediyor. Demokratik bir ortamda gerçekleşen tartışmalar başkanlık seçimlerinde rakiplerin en önemli kozlarından.

KENNEDY TELEVİZYON PROGRAMI SONRASI ÖNE GEÇMİŞTİ

Zira 1960 yılında gerçekleştirilecek başkanlık seçimleri için yapılan televizyon tartışması öncesi anketlerde önde giden Nixon, programdaki agresif tutumu sonrası yapılan anketlerde Kennedy’nin gerisinde kalmıştı.

TRUMP’IN AGRESİF TUTUMU ALEYHİNDE YORUMLANDI

3 Kasım 2020’de gerçekleştirilecek ABD Başkanlık seçimleri için dün gerçekleştirilen Başkan Donald Trump ve Başkan adayı Joe Biden arasındaki ilk tartışma programı Trump’ın agresif tutumu nedeniyle Trump’a oy kaybettirecek şeklinde yorumlandı. Trump programda rakibinin sürekli sözünü kesmesi onu konuşturmaması nedeniyle eleştirilerin hedefi oldu.

GAZETECİLER TRUMP’I TERLETECEK

Trump ecel terlerini ise panel formatı televizyon tartışmasında dökeceğe benziyor. Gazetecilerle arasının çok iyi olmadığı bilinen Trump, panel formatında gazetecilerden oluşan bir grubun sorularını yanıtlayacak.

GAZETECİLERİ AZARLAMASIYLA BİLİNİYOR

2020 yılında korona virüsle ilgili basın toplantısında Asya kökenli Amerikalı bir gazeteciyi azarlayan Trump, yine korona virüsle ilgili başka bir toplantı da NBC muhabirinin sorusu karşısında “Senin çok kötü bir gazeteci olduğunu söyleyebilirim” ifadelerini kullanmıştı. 2018 yılında ise, CNN muhabiri Jim Acosta’nın göçlere yönelik “istila” ifadesinin neden kullandığını sorması üzerine Trump, CNN’i yalan haber yapmakla suçlamış ve "Sen kaba ve korkunç bir insansın. CNN için çalışmamalısın" ifadelerini kullanmıştı.

TELEVİZYON TARTIŞMALARI 3 FORMATTA GERÇEKLEŞİYOR

ABD’de televizyon tartışmaları 3 formatta gerçekleştiriliyor. Bunlar “Konu Başlığı Formatı”, “Kasaba Meclisi Formatı” ve “Panel Formatı”. Konu Başlığı Formatında adaylar belirli konular çerçevesinde görüşlerini savunurken Kasaba Meclisi Formatında ise adaylar siyasi programlarını küçük bir kasaba meclisi alanı gibi bir grup seçmenle tartışmakta. Panel Formatında ise adaylar bir moderatör yönetiminde habercilerin sorularını yanıtlamakta.