Donald Trump'ın azledilme sürecinde sona gelindi

Donald Trump'ın azledilme sürecinde sona gelindi
ABD Başkanı Donald Trump’ın Senato’daki azil davasında sona gelindi. ABD'li senatörlerin, tanık çağırılıp çağırılmayacağı konusunda oylama yapacak.

ABD'li Başkan Donald Trump'ın azledilme sürecinde artık sona yaklaşıldı. Senatörler tanık çağırılıp çağırılmayacağı konusunda oylama yapacak. ABD Senatosu'nda sürecin her iki tarafıda argümanlarını sunacak ve tanıkların ifadeye çağırılıp çağırılmaması konusunda oylamaya geçilmesi bekleniyor.

Kararsız senatörler arasında yer alan Cumhuriyetçi Lamar Alexander, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Demokratlar’ın Donald Trump aleyhindeki tezlerini kanıtladıklarını, bunun için daha fazla delile gerek duyulmadığını savundu. Alexander ayrıca, Trump'ın yaptıklarının ABD Anayasası’nda belirlenen “azli gerektiren suç” kriterlerini karşılamadığını belirtti.

Tanıkların dinlenmesi konusunda yapılacak oylamada evet ve hayır oylarının eşit çıkması halinde, Senato’daki yargılama sürecine başkanlık eden Anayasa Mahkemesi Başkanı John Roberts devreye girebilir. Ancak yargıç Roberts oylamadaki berabere durumu bozmamayı da tercih edebilir. Bu durum da Demokratlar için yenilgi anlamına geliyor.

KESİN OYLAMA EN GEÇ CUMA YA DA CUMARTESİ

Azledilme sürecinde Cumhuriyetçi Başkan, Trump’ın yine Cumhuriyetçiler’in çoğunlukta olduğu Senato’da aklanmasına kesin gözüyle bakıldığını ifade etti. Kongre kaynaklarına göre ise kesin oylamanın cuma günü geç saatlerde ya da Cumartesi günü yapılabileceğini söyledi.