Döner rezaletinde flaş gelişme. Dut yemiş bülbüle döndü. Her şeyi paketlerken yapıyorlardı

Döner rezaletinde flaş gelişme. Dut yemiş bülbüle döndü. Her şeyi paketlerken yapıyorlardı
Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Pınarhisar ilçesindeki et entegre tesisinde maskelerini çenelerine indirmiş vaziyette, hijyen kurallarını hiçe sayarak çalışan iki kişinin, müzik eşliğinde çektikleri görüntülerle ilgili inceleme başlattı.

Marketlerde satılan hazır dönerlerin paketlendiği işletmedeki skandal görüntülerin ardından ortaya çıkan hazır döner rezilliğinde flaş gelişme yaşandı. Müzik eşliğinde çekilen görüntülerle ilgili Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, inceleme başlattı.

NUMUNE ALINDI
İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy idaresinde gıda kontrol ve polis ekiplerince işletmede denetim yapıldı. Ekipler farkı birimlerdeki gıda ürünlerinden numune aldı.
Denetimle ilgili tutanak düzenlendi. Aksoy, yaptığı açıklamada, sosyal medyada tepkiye neden olan görüntüler üzerine, Bakanlık talimatı ile inceleme başlattıklarını söyledi.
İş yeri hakkında veteriner hizmetleri, bitki sağlığı, gıda ve yem kanununa muhalefetten işlem yapıldığını belirten Aksoy, "Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na da suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

SAVCILIK TAKİP EDECEK
Aksoy, bundan sonraki işlemleri savcılığın takip edeceğini sözlerine ekledi.
Sosyal medyada tepki toplayan görüntülerde, maskeleri çenelerine indiren iki kişinin "Dana dana" isimli şarkı eşliğinde dans ederek hazır dönerleri hijyen kurallarından uzak paketledikleri görüldü.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu işletmenin toplumda infiale neden olduğu, bu sebeple işletme hakkında hukuki sürecin başlatılması için Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"TikTok üzerinden yapılan paylaşım sonucu, toplumda infiale neden olan Kırklareli'ndeki söz konusu işletme tespit edilmiş, denetimler yapılmış, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gerekli cezai işlemler uygulanmış ve Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur."

 

İlgili Haberler