Dört ilde dev operasyon! Suç örgütü çökertildi

Dört ilde dev operasyon! Suç örgütü çökertildi
Liderleri tutuklu bulunan suç örgütüne yönelik Samsun merkezli 4 ilde düzenlenen, 500'den fazla polisin katılımıyla gerçekleşen operasyonda 57 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Suç örgütünün çökeltildiği operasyonda, gözaltına alınan kişilerin örgütün korkutucu gücünü kullanarak suç işlediği belirtildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Liderleri tutuklu olan suç örgütünün çökertilmesine yönelik çalışma başlattı. Yaklaşık 6 ay süren çalışmanın ardından Samsun merkezli 4 ilde operasyon düzenledi. İstanbul, Adana ve Ordu’yu kapsayan ve 500’den fazla polisin katıldığı operasyonda, 57 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin, suçları ‘kasten adam öldürme'', ''azmettirme'', ''cebir ve tehdit yöntemleri ile ihaleye fesat karıştırma'', suç örgütünün korkutucu gücünü kullanarak ''nitelikli yağma'', ''yağmaya yönelik silahlı tehdit'', ''iş yeri kurşunlama'', ''silahla kasten yaralama'', ''mala zarar verme'', suç örgütüne gelir sağlamaya yönelik uyuşturucu madde ticareti'', yine ‘örgüte gelir sağlamak amacıyla kumar oynatmak'', ''soruşturmanın gizliliğinin ihlali'', ''resmi belgede sahtecilik'', ''nitelikli dolandırıcılık'', ''suçlunun kayrılması’ olarak belirtildi.

ÖRGÜR LİDERİ CEZAEVİNDE

Operasyonda adreslerde yapılan aramalarda 30’a yakın silah, binlerce mermi, tüfek kartuşu ve uyuşturucu madde ele geçirildi. Örgütün lideri Eyüp Atmaca’nın daha cezaevinde olduğu bildirildi.

Suç örgütünün yönetici kadrosunda bulundukları değerlendirilen kişilerin de içlerinde bulunduğu 57 şüpheli, ifadelerinin alınması için emniyete götürüldü. Gözaltına alınanlardan H.Y.’nin evinde yapılan aramada pencerenin dış bölümündeki pervaza saklanan tabancalar da polisin dikkati sayesinde ele geçirildi.