Döviz ve altına rakip! Fiyatındaki artış dudak uçuklattı

Döviz ve altına rakip! Fiyatındaki artış dudak uçuklattı
Muğla'nın Marmaris ilçesinde yetişen, ‘ölümsüzlük mantarı' olarak bilinen ‘Reishi Mantarı’nın aktarlarda kilosu 5 bin liraya yükseldi. Şifa kaynağı olduğu söylenen mantar, kurutularak 30 gramlık paketlerde 100 liradan satışa sunuluyor.

Muğla''nın Marmaris ilçesinde  turizm acentesinde tur operatörü olarak çalışan 35 yaşındaki Mustafa Demir, doğada tesadüfen ‘Reishi Mantarı’nı buldu. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği, kansere karşı vücut direncini artırdığı ve ömrü uzattığı öne sürülen mantarın kilosu Marmaris’teki aktarlarda 5 bin TL''ye çıktı. Demir, 30 gramlık paketi 100 TL''den alıcı bulan mantarın Çin tıbbında yaklaşık 2000 yıldır kullanıldığını ve renginin parlak kırmızı olması nedeniyle Latince adının ‘Lucidus’ olduğunu anlattı. 

Mantarı tesadüfen bulduğunu söyleyen Demir, “Marmaris’te tesadüfen buldum. Bütün dünyada dağınık olarak doğal ortamda yetişen bir mantar türü. Daha çok meşe ve erik ağaçlarının üzerinde görülüyor. Kolay ulaşılabilmesi için artık özel çiftliklerde yetiştirilmeye başlandı. Marmaris''te ‘Reishi Mantarı’ kısa sürede aktarlarda şifalı bitkiler bölümüne girdi.” ifadelerini kullandı.

‘ÜLKEMİZDE YENİ TANINMAYA BAŞLADI’

‘Reishi Mantarı’nın ülkemizde yeni tanınmaya başladığını belirten aktar Veysel Baykara, “Bir çok hastalığa iyi geliyor. Seralarda organik olarak yetişirse kilosu 2 ile 3 bin lira arasında değişiyor. Doğada, organik olarak bulunanları ise 3 bin ile 5 bin TL arasında alıcı buluyor. Herkesin rahatlıkla ulaşabilmesi için 30’ar gram paketler halinde satılıyor. Daha çok kadınlar denemek için alıyor. Özellikle kanser hastalığının tedavisi sürecinde talep ediliyor. Çay şeklinde tüketiliyor. Her sabah aç karnına bir bardak mantar çayı içildiğinde bağışıklığı güçlendiriyor, kanserli hücrelerle mücadeleyi kolaylaştırıyor ve enerjiyi artırıyor. Mantarın faydaları bilindikçe daha çok talep görüyor” diye konuştu.

''KEMOTERAPİ GÖREN YAKINIMA FAYDASI OLACAĞINI DÜŞÜNDÜM''

Aktardan aldığı Reishi Mantarı’nın faydalarını internette araştırdıktan sonra öğrendiğini söyleyen Hakan Bulut (25) ise "Bir yakınım kemoterapi görüyor. Faydası olacağını düşündüm. Bu yüzden çayını yapıp, her sabah içiriyoruz. Alternatif tıpta öneriliyor. Şifa umuduyla deneyip, göreceğiz”  ifadelerini kullandı.

Neslihan Açıkgöz adlı vatandaş ise mantarı, doktoruna danıştıktan sonra alabileceğini söyledi.