Dün faiz lobisi devrede diyen medya, bugün dolar çakıldı haberi yaptı, Tarihe kayıt düştü!

Dün faiz lobisi devrede diyen medya, bugün dolar çakıldı haberi yaptı, Tarihe kayıt düştü!
Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşı çıktığı faiz artırımı konusunda iktidara yakın medyanın ne yazacağı ise merak ediliyordu. Önceki hafta yaptığı haberinde ‘faiz lobisi devrede’ diyerek Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ı hedef alan Yeni Şafak gazetesi bugün ‘dolar çakıldı, altında sert düşüş’ başlığı ile haber yaptı…

Merkez Bankası, politika faizini 4,75 puan artırarak yüzde 15'e yükseltti. Kararın ardından dolar ilk tepki olarak 7.53 seviyesine kadar indi. Euro 9 liranın altına düşerek 8.94'e kadar geriledi.

Gerileme sürecinin bir süre sonra dengelenmesinden sonra dolar  7.60 bandında işlem görmeye başladı.

Erdoğan’ın karşı çıktığı faiz artırımı konusunda iktidara yakın medyanın ne yazacağı ise merak ediliyordu.

'FAİZ LOBİSİ DEVREDE' DEMİŞLERDİ

Yeni Şafak gazetesi önceki hafta yaptığı haberinde ‘faiz lobisi devrede’ diyerek Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ı hedef almıştı.

'DOLAR ÇAKILDI' DİYE HABER YAPTILAR

Merkezin bugün yapılan faiz artırımı kararı sonrası ise Yeni Şafak gazetesi ‘dolar çakıldı, altında sert düşüş’ başlığı ile haber yaptı. Haberde ‘Merkez Bankası kararının ardından dolar sert düşüşle 7.52 seviyesine geriledi.’ İfadeleri kullanıldı. Sabah gazetesi de 'Altın fiyatları düşüş hızlandı.' Faiz kararı sonrası dolar sert düştü' manşeti attı.

İşte o haberler:

yenisafak-dolar.jpgyenisafak-altin.jpgsabah-altin.jpgsabah-faiz.jpg

453697.jpg

 

İlgili Haberler