Dün Türkiye’yi tehdit eden Trump, bugün övgüler yağdırdı!

Dün Türkiye’yi tehdit eden Trump, bugün övgüler yağdırdı!
ABD Başkanı Trump yaptığı “Limiti aşarsan ekonomini yok ederim" şeklindeki açıklamasını tersine Türkiye’ye övgüler yağdırarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 13 Kasım’da görüşeceğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD’de 13 Kasım tarihinde görüşeceklerini söyledi. Dün akşam Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Limiti aşarsan ekonomini yok ederim" şeklinde tehditler savuran Trump, bugün ise Türkiye’ye övgüler yağdırdı.

ABD Başkanı Trump, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Pek çok insan Türkiye'nin ABD'nin büyük ticaret ortağı olduğunu, aslında bizim F-35 savaş jetlerinin gövdesindeki çelik çerçeveyi yaptığını unutuyor. Onlarla iş yapması, muhatap olması iyi olmuştur; (Suriye'nin) İdlib vilayetinde pek çok canın kurtarılmasında bana yardım ettiler..."

"Daha hapis yatacağı uzun yıllar bulunan Pastor Brunson'ı ​talebim üzerine çok sağlıklı biçimde geri gönderdiler. Şunu da hatırlayın, burası önemli, Türkiye NATO'da itibarı olan önemli bir üye. (Erdoğan) 13 Kasım'da benim misafirim olarak ABD'ye geliyor."

“KÜRTLERE SİLAH VE PARA DESTEĞİ VERİYORUZ”

ABD Başkanı Trump, terör örgütü YPG/PKK’ya verdikleri silah ve mali destekte bulunduklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

"Suriye'den ayrılma sürecinde olabiliriz, ama özel bir halk ve harika savaşçılar olan Kürtleri asla yüzüstü bırakmadık. Aynı şekilde NATO ve ticaret ortağı Türkiye ile ilişkimiz çok iyi olagelmiştir. Türkiye'nin halihazırda kalabalık Kürt nüfusu var..."

"Ve bizim Suriye'nin o kesiminde sadece 50 askerimizin kalması ve onların da yer değiştirmesine rağmen Türkiye'nin gereksiz bir savaşının ekonomilerini ve kendilerinin çok kırılgan para birimini mahvedeceğini tümüyle anlıyorlar. Biz Kürtlere mali olarak ve silahlarla yardım ediyoruz!"