Kılıçdaroğlu Başbakan’ı bombaladı!

Kılıçdaroğlu Başbakan’ı bombaladı!
Kılıçdaroğlu Başbakan’ı bombaladı!

Erdoğan’ın Suriye’ye müdahale konusundaki açıklamalarını yorumlayan Kılıçdaroğlu, “Müslüman bir ülkeye saldırm

Erdoğan’ın Suriye’ye müdahale konusundaki açıklamalarını yorumlayan Kılıçdaroğlu, “Müslüman bir ülkeye saldırmak için koalisyonla işbirliğine hazır olan bir başbakan o koltukta oturmasın” dedi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye’ye saldıracak koalisyonla işbirliğine hazır olduğunu açıklayan Başbakan Tayyip Erdoğan’ı sert bir dille eleştirdi. CHP lideri, “Bu, gönüllü taşeronluğu aşan bir şeydir. Başbakan, artık öyle bir makamda oturamaz” dedi. CHP Parti Meclisi (PM), dün Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantının açılışında konuşan Kılıçdaroğlu, hükümetin kin ve nefret üzerine politika oluşturduğunu belirterek Erdoğan’ı topa tuttu. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

 


900 yıllık tarihe bakın
“Bu toprakların namusundan, canından, malından sorumlu olan hiçbir lider, hiçbir komutan, hiçbir devlet adamı 5 Eylül 2013 tarihinde bu ülkeyi yöneten Başbakanın kullandığı cümleyi asla kullanmamıştır. 900 yıllık tarihe bakın. Hiçbir lider, devlet o cümleyi kullanmamıştır. Diyeceksiniz ki nedir o cümle; komşumuz, Müslüman bir ülkeye saldırmak için ’Ben her türlü koalisyonla hazırım’cümlesidir. ’Müslüman bir ülkeye saldırmak için her türlü koalisyonla ben işbirliği yapmaya hazırım’diyor. Bu gönüllü taşeronluğu aşan bir şeydir. Bu cümlenin milli, dini, ahlaki hiçbir tarafı yoktur. Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetmeye kalkan bir Başbakan böyle cümle kuramaz. ’Her türlü koalisyonun içinde yer alırım’demek, ’Benim kendime özgü, ülkeme özgü bir duruşum, bir ilkem yoktur’demektir. ’Her türlü koalisyonun içinde yer alırım’demek, ben ilkesizim, ben tetikçiliğe hazırım demektir.”

 


Kabul edilebilir değil
Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Kin ve nefret üzerine dış politika oluşturulur mu? Bu topraklardan Kılıçarslan da, Selahattin Eyyübi de geçti, Mustafa Kemal Atatürk de geçti. Hiçbir lider, ’Ben her türlü koalisyonun içinde yer alırım yeter ki siz Suriye’de 5 yaşındaki Ahmetleri, Zeynepleri, Muhammedleri, Osmanları öldürün, ben de onlarla beraber, sizinle beraber ben de elime silah alacağım ve onları öldürmeye gideceğim’demez. Böyle bir anlayış olabilir mi? Hangi ahlak, hangi din buna izin veriyor. Hangi siyaset anlayışı buna izin veriyor? Kabul etmek mümkün değildir.”

 


Özür dilemesi de yetmez
Kılıçdaroğlu, “Vicdan sahibi herkese soruyorum; her vicdan sahibi yurttaşın rengi, inancı, siyasi görüşü ne olursa olsun bu söylemi kendi vicdanında tartmak zorundadır bu ülkeye, insanına, ailesine ve çocuklarına saygısı varsa” dedi. CHP lideri, “Böyle bir cümleyi bu ülkeyi yöneten bir Başbakan kullanamaz. Özür borcu vardır ama özür de yetmez. Öyle bir makamda oturamaz” diye konuştu.

 


Sarıgül adım atmalı
Bu arada Kılıçdaroğlu ile ilgili önemli açıklamada bulundu. Habertürk yayınına katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Mustafa Sarıgül kendisi hazır olduğu zaman başvurusunu yapar. Parti meclisimizde değerlendirilmesi yapar. Sarıgül’den adım bekliyoruz”  dedi.