Dünya devi Rusya'daki akaryakıt istasyonlarını kapatacak

Dünya devi Rusya'daki akaryakıt istasyonlarını kapatacak
Dünyanın en büyük akaryakıt tedarikçilerinden Shell'den oldukça sansasyonel bir açıklama geldi. Shell Rusya’daki benzin istasyonlarını da kapatacağını duyurdu.

Sansasyonel açıklama az önce yapıldı

Milli Gazete''nin haberine göre, Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açmasının ardından ülkelerin yaptırım seferberliğine büyük şirketler de katılmaya devam ediyor. Dünya’nın en büyük akaryakıt tedarikçilerinden olan Shell de Rusya’ya var olan yaptırımlarını genişletme kararı aldı. Genel merkezi Hollanda''da buluna şirket Rusya’daki akaryakıt istasyonlarını da kapatma kararı aldığını duyurdu

RUSYA''DA UÇAK YAKITI DA ÜRETMEYECEK

İngiliz-Hollanda ortaklığındaki petrol ve doğalgaz şirketi daha önce Rus boru gazı ve LNG alımlarından da çekileceğini, spot ham petrol alımlarını durduracağını açıklarken yeni bir yaptırım kararı aldığını kamuoyuyla paylaştı. Şirket tarafından yapılan açıklamda “(Şirket), Rusya’daki benzin istasyonlarını kapatacak ve Rusya’da uçak yakıtı üretmeye son verecektir” ifadelerine yer verildi.

Hükümet kuralları çerçevesinde ham petrol, petrol ürünleri, gaz ve LNG de dahil olmak üzere Rus hidrokarbon ürünlerinin alımına kademeli bir şekilde son verileceğini belirten Shell, geçen hafta Rusya''dan varil başına 28,50 dolar indirimle ham petrol satın almıştı. Şirket, Rusya''nın Ukrayna''ya saldırısı sonrası 28 Şubat 2022 tarihinde ülkedeki projelerden çekilme kararı aldığını da duyurmuştu.

İlgili Haberler