Dünyadan bir yıldır saklanan sır ortaya çıktı

Dünyadan bir yıldır saklanan sır ortaya çıktı
Korona virüsün nereden çıktığı tartışmalarına yönelik yeni bir iddia gündeme geldi.

Her şey böyle başladı

Korona virüs salgının Çin’in Wuhan kentinden çıktığına yönelik araştırmalar devam ederken 2017 yılından çarpıcı görüntüler ortaya çıktı.

Görüntülerde Wuhan Viroloji Laboratuvarı''nda araştırma yapan uzmanların koruyucu ekipman kullanmaya özen göstermediği görüntülere yer verilirken bir uzmanın da yarasa tarafından ısırıldığı iddia edildi.

New York Post’un haberine göre söz konusu görüntüler, salgının çıkış noktası olduğu öne sürülen noktalardan Wuhan Viroloji Enstitüsü uzmanlarına ait.

O dönem Çin devlet televizyonu tarafından yayınlanan görüntülerde laboratuvar uzmanları yarasalar üzerine araştırma yaparken görülüyor. Ancak çalışmaya katılan kişilerin koruyucu ekipmanlara özen göstermediği, örnekler toplarken eldiven ve maske kullanmaması dikkat çekiyor. Araştırmacılara bölgeye gitmeden önce kuduz aşısı yapıldığı ifade ediliyor.

Uzmanlardan biri çalışmalar sırasında bir yarasanın kendisini ısırdığını anlatırken, elinin üzerindeki şişlikleri gösteriyor. Bir başka araştırmacı ise üzerine sıçrayan kandan bahsediyor.