Taliban’dan “Niye vurduk” mektubu

Taliban’dan “Niye vurduk” mektubu
Taliban’dan “Niye vurduk” mektubu

Taliban lideri Malala’ya yolladığı mektupta, “Bize karşı yürüttüğün karalama kampanyasından dolayı seni öldürmek ist

Taliban lideri Malala’ya yolladığı mektupta, “Bize karşı yürüttüğün karalama kampanyasından dolayı seni öldürmek istedik” dedi

 

Özür dilemedi

 

Pakistan Talibanı, geçtiğimiz yıl başından acımasızca kurşunlayarak öldürmeye çalıştığı 16 yaşındaki kız öğrenci Malala Yusufzay’a 4 sayfalık mektup gönderdi. Taliban lideri Adnan Raşid mektubunda, “Bize karşı yürüttüğün karalama kampanyasından dolayı seni öldürmek istedik” diyerek, korkunç eylemini kendince mazur göstermeye kalktı. Raşid, mektubuna “Konuşmanda kalemin kılıçtan keskin olduğunu söyledin. İşte bu yüzden kılıcın yüzünden sana saldırdılar,  kitapların veya okulundan dolayı değil” diye devam ediyor. Mektupta Raşid özür dilemiyor ama saldırının hiç olmamasını diliyor.

 

Abilikten söz etti

 

Kişisel olarak mektubu kaleme aldığını söyleyen ve saldırının doğru olup olmadığına Allah’ın karar vereceğini belirten Raşid, kendisinin de aynı Yusufzay aşiretinden olduğunu öne sürdü ve Malala’ya karşı abilik duygusu beslediğini de ifade etti. Malala’nın başından vurulmasının ardından Taliban örgütü çok geniş bir kitle tarafından kınanmıştı. Taliban, kızların eğitim görmesine karşı çıkıyor. Nobel Barış Ödülü için aday gösterilen Malala, kızların eğitimini küresel platforma taşımasıyla tanınıyor.