Dünyayı ateşe atan hamleyi Yeniçağ manşetten verdi

Dünyayı ateşe atan hamleyi Yeniçağ manşetten verdi
Ukrayna, Luhansk'taki dört bölgeye havan toplarıyla vururken, Ruslar da Donbas'ta bir köye saldırdı.

PUTİN''İN HAMLESİ DÜNYAYI ATEŞE ATTI

Rusya''nın ''ayrılıkçı cumhuriyetleri'' tanıması ve askerî birliklerine ''barışı koruma'' görevi vermesi, Asya-Pasifik de dahil olmak üzere tüm bölgeyi topyekûn savaşın eşiğine getirdi

GECEYARISI OPERASYON EMRİ

2014''te Kırım''ı ilhak ettikten sonra Ukrayna''nın doğusunda Moskova yanlısı ayrılıkçı grupları destekleyen Putin, Rusya Silahlı Kuvvetleri''ne Kremlin tarafından tanınan Lugansk Halk Cumhuriyeti ve Donetsk Halk Cumhuriyeti''nde geceyarısı operasyon emri verdi.

TAM TEŞEKKÜL ÇATIŞMA ÇIKAR

Donetsk yakınlarında üzerinde ''işaret'' olmayan tanklar devriye gezerken, Rus birlikleri doğuya doğru ilerliyor. Bu arada Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, ABD''li mevkidaşı Blinken''e, "Çin ile ABD arasında tam teşekküllü bir çatışma muhtemel" uyarısı yaptı.

DIŞİŞLERİ: SÖZ KONUSU BU KARARI ASLA KABUL ETMEYİZ

Türk Dışişleri Bakanlığı, Moskova''nın sözde Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri''ni tanıma kararı için ''kabul edilmez buluyoruz ve reddediyoruz'' açıklaması yaptı. Bu arada, bölgedeki Türk vatandaşlarının Ukrayna''nın doğu bölgelerinden ayrılmaları da istendi.

ALTIN VE DÖVİZ ZİRVEDE BUĞDAY %2 ZAMLANDI

Ukrayna''daki gelişmeler sonrası uzun zamandır 13.50''den işlem gören dolar 13.80''e, gram altın 840 TL''ye dayandı, petrol 7 yılın zirvesini gördü, dünya borsalarında buğday fiyatı da %2 fırladı.

DÜNYA BASINI: 3. DÜNYA SAVAŞI BAŞLADI

Dünyanın gözü kulağı bölgeden gelen haberlere yoğunlaşırken, Putin''in emri ve Rus birliklerin Ukrayna''nın doğusuna girişi uluslararası kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Dünya medyası gelişmeleri, "Üçüncü dünya savaşı başladı" diye duyurdu.

İŞGALE BAHANE ARIYOR

ABD''nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield, Rusya''yı Ukrayna''yı daha fazla işgal etmek için bahane yaratmaya çalışmakla suçladı.

BİDEN''DAN YAPTIRI

ABD Başkanı, Rusya''nın Ukrayna''nın işgal girişimine karşı belirli bazı kişilerin mal varlıklarının dondurulmasını kapsayan kararnameyi imzaladı.

TEHDİTLERE ALIŞKINIZ!

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Batı''nın yaptırım tehditlerine, "Biz alışığız. Biliyoruz ki sebep olsa da olmasa da yaptırımlar uygulanacak" dedi.

İşte Yeniçağ’ın bugünkü birinci sayfası:

İlgili Haberler