Efsane gazeteci unutulmadı! Adı en çok sevdiği yere verildi

Efsane gazeteci unutulmadı! Adı en çok sevdiği yere verildi
18 Ekim 2020’de kaybettiğimiz gazeteci Bekir Coşkun’un adı Ankara Çankaya’da bir parkta yaşayacak. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in yapımını üstlendiği 5 bin 200 metrekarelik parkın açılışı bugün yapıldı. Açılışa birçok gazeteci ve siyasetçi katıldı.

YENİÇAĞ/ANKARA

Çankaya Belediyesi’nin Çankaya’da bulunan Dodurga Mahallesi''nde yapımını tamamladığı Bekir Coşkun Parkı hizmete açıldı. 5 bin 200 metrekarelik parkın açılışını Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Bekir Coşkun’un eşi Andree Coşkun ile birlikte yaptı. Köşesindeki yazılarında sürekli olarak insanlardan, doğadan ve hayvanlardan bahseden Coşkun’un adı bir parkta yaşayacak.

Söz konusu açılışa Coşkun’un meslektaşları Yeniçağ Gazetesi Ankara temsilcisi Orhan Uğuroğlu, gazeteci Mustafa Balbay, Deniz Zeyrek, Çiğdem Toker de katıldı. Siyasetçilerden ise Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Levent Gök, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka da parkın açılışı için hazır bulundu.

DAVETLİLER YAPTIĞI KONUŞMALARLA ÇOŞKUN’U ANDI

Açılış konuşmasını yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Bekir Coşkun gibi aydınlık bir günde, onun ismini yaşatacak parkımızın açılışında bir araya geldik. Bekir Coşkun benim için bir abidir, baba dostudur. Cumhuriyet, Atatürk ve halk sevdalısı bükülmez bir kalemdir. Yüreğinde tüm canlılara duyduğu sevgiyle yazan usta gazetecinin adını her daim yaşatacağımız için onur duyuyorum" dedi. Çankaya Belediyesi olarak her koşulda, hız kesmeden yatırımlara, çalışmaya devam ediyoruz” dedi. Taşdelen, “Böyle zorluklar yaşanan bir dönemde bu yatırımları nasıl yapıyorsunuz” diyenler oluyor. Bu sorunun cevabı çok basit. Bizim kaynaklarımız, vakıflara cemaatlere, derneklere gitmiyor. Belediyemizin tüm kaynakları halka gidiyor. Halk için harcanıyor. Çankaya Belediyesi israf etmiyor; yolsuzluk yapmıyor. Çankaya Belediyesi doğru belediyecilik yapıyor”dedi.

ORHAN UĞUROĞLU, BEKİR ÇOŞKUN İLE YAŞADIĞI ANSINI PAYLAŞTI

Yeniçağ Gazetesi Ankara temsilcisi ve yazarı Orhan Uğuroğlu, Bekir Coşkun Parkı’nın açılışında yaptığı konuşmada Coşkun ile kendisi arasında yaşanan yüz gülümseten anıları paylaştı.

Uğuroğlu, “Askerden yeni dönmüştüm, 1980’in sonu Bekir Coşkun beni işe aldı. İlk haberim “Okula başlama yaşı düşürülüyor, zorunlu eğitim 8 yıla çıkarılıyor” diye bir haberdi. O dönem Kenan Evren Başkan, Hasan Sağlam ise Milli Eğitim Bakanı’ydı. Bir kaynaktan ben bu haberi aldım ıslak imzalı yasa tasarısı. Günaydın Gazetesi’nde bu haber manşet oldu. Saygı Öztürk, bir tekzip yayınladı daha sonra Bekir Ağabey beni işten attı. “Gazetecilikte yalan haberin yeri yok” dedi. Haber doğru dedim geldim ıslak imzalı metni verdim işten atılmaktan kurtuldum” diyerek Coşkun ile anısını paylaştı.

"BU PARK PAKO''LARA KUCAĞINI AÇACAK"

Bekir Coşkun''un eşi Andree Coşkun da başta Alper Taşdelen olmak üzere, parkın yapımında emeği olan tüm Çankaya Belediyesi çalışanlarına teşekkür etti. Coşkun''un Cumhuriyet ve doğa sevgisini anlatmak için bir ömür harcadığını söyleyen Andree Coşkun, "Doğa sevgisiyle dolu olan eşimin adını yaşatan bu park, insanlara, çocuklara başka canlılara, başka ''Pako''lara kucağını açacak. Bu yüzden çok mutluyum. Tüm Bekir Coşkun dostlarına böylesine anlamlı bir günde yanımızda oldukları için teşekkür ediyorum" dedi.

Gazeteci Mustafa Balbay ise yaptığı konuşmada "Çankaya Belediyesi parkları sadece nefes aldığımız, doğa ile buluştuğumuz alanlar değildir. Aynı zamanda hafızamızdır. Çankaya''da Yaşar Kemal Park''ını gezeriz, Yıldız''a çıktığımızda Zülfü Livaneli Kültür Merkezi''ni görürüz. Çayyolu''na gittiğimizde Ahmet Taner Kışlalı Parkı''nda otururuz. Şimdi de buraya geldiğimizde artık Bekir Coşkun parkında doğanın tadını çıkartacağız" dedi.