Ehliyet için sağlık raporu nereden alınır? Ehliyet harcı nasıl yatırılır? 2021 Ehliyet harç ücretleri

Ehliyet için sağlık raporu nereden alınır? Ehliyet harcı nasıl yatırılır? 2021 Ehliyet harç ücretleri
Sürücü adaylarını yakından ilgilendiren ehliyet sağlık raporu, direksiyon sınavından başarılı olan adayların ehliyetlerini alabilmeleri adına harç ödemelerini yaptırdıkları takdirde ön plana çıkar. Peki, sürücü sağlık raporu nereden alınır?

Direksiyona geçerek trafiğe çıkmayı bekleyen binlerce aday, ehliyet sınavlarında başarılı olduktan sonra sürücü kimliklerine kavuşabilmek adına gün saymaktadır. Ehliyet ve direksiyon sınavlarından geçer not alan adaylar, ehliyetlerini alabilmek adına öncelikle randevu almak durumundadırlar.

Daha sonrasında ise harç ödeme işlemlerini de gerçekleştirerek sürücü belgelerine kavuşabilirler. Özellikle ilk kez ehliyet alacaklar ya da eski tip ehliyetlerini yenilemek isteyenler ilk olarak sağlık rapru temin etmek durumundadırlar.

Ehliyet İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır?

Sağlık raporu almak için çeşitli sağlık kuruluşlarına gitmeniz gerekmektedir. Sağlık raporunu en kolay şekilde almak için aile hekiminizden randevu alabilirsiniz.

Randevunuzu almak için aşağıdaki sağlık kuruluşlarına başvurabilirsiniz:

•    Sağlık ocakları (aile hekiminiz)

•    Özel hastaneler

•    Özel tıp merkezleri, poliklinik ya da muayenehaneler

Size en uygun sağlık kuruluşundan randevunuzu aldıktan sonra doktora giderken yanınızda mutlaka kimliğinizi ve 2 adet biyometrik fotoğrafınızı da götürmeniz gerekmektedir. Bunların yanında gözleriniz için lens kullanıyorsanız lensinizi ya da gözlüğünüzü de yanınızda bulundurmalısınız.

Sağlık raporu işlemleri sürecinde hekiminizin muayenede soracağı soruları doğru bir şekilde yanıtlamanız gerekmektedir. Denge ve refleks testleri de bu muayene esnasında yapılmaktadır. Eğer hiçbir sorun yoksa hekiminiz, üzerine fotoğrafınızı yapıştırdığı “Sürücü olur” raporunu size verecektir. Bu durumun yanında uzman doktor gerektiren diğer sağlık sorunları için yönlendirme söz konusu olabilir. Hekiminiz böyle bir yönlendirme istediyse yönlendirdiği doktora gitmeniz ve gerekli muayeneyi olmanız gerekmektedir.

Ehliyet Harcı Nasıl Yatırılır?

•    Vergi dairelerine

•    Anlaşmalı bankalara

•    Gelir İdaresinin internet vergi dairesine

•    Geliştirme işlemini yapan bankaların ATM''sine

•    Anlaşmalı bankaların internet bankacılığı sistemine ödeme yapılabilir.

2021 Ehliyet Harç Ücretleri

A-A1-A2 ( Motor ) Sınıfı Ehliyetler İçin Toplam Harç Ücretleri 2021

Harç ücreti + Değerli kağıt bedeli + Polis vakfı ücreti ile beraber 2021 yılında A – A1 – A2 ehliyetleri toplam 272 TL+ 225 TL + 45 TL = 542 Türk Lirası yapıyor.

B Sınıfı ( Otomobil ) ehliyet için toplam harç ücretleri 2021

Harç ücreti + Değerli kağıt bedeli + Polis vakfı ücreti ile beraber 2021 yılında tüm B sınıfı türleri için toplam 820,10 TL+ 225 TL + 45 TL = 1.090,10 Türk Lirası yapıyor.

F ve H ( Engelli ve Traktör ) sınıfı ehliyet için toplam harç ücretleri 2021

Harç ücreti + Değerli kağıt bedeli + Polis vakfı ücreti ile beraber 2021 yılında F ve H sınıfı için toplam 272 TL+ 220 TL + 45 TL = 542 Türk Lirası yapıyor.

C ve D ( Minibüs, Otobüs, Kamyon, Tır ) ehliyeti için toplam harç ücretleri 2021

Harç ücreti + Değerli kağıt bedeli + Polis vakfı ücreti ile beraber 2021 yılında tüm C ve D sınıfı için toplam 1.368,40 TL + 225 TL + 45 TL = 1.638,40 Türk lirası yapıyor.