İsrail Genelkurmay Başkanı: İran’ı vurmaya hazırız

İsrail Genelkurmay Başkanı: İran’ı vurmaya hazırız
İsrail Genelkurmay Başkanı: İran’ı vurmaya hazırız

İsrail Genelkurmay Başkanı Gantz’ın İran ile ilgili sözleri, İsrail basınını rahatsız etti. Gantz’ın konuşmalarını a

İsrail Genelkurmay Başkanı Gantz’ın İran ile ilgili sözleri, İsrail basınını rahatsız etti. Gantz’ın konuşmalarını ağır bulan basın, sürecin sert açıklamalara uygun olmadığı görüşünü savunuyor.

Gantz, İsrail meclisinde yaptığı konuşmada, “Askerlerim, İran nükleer reaktörlerini vurabilecek güçte. İran nükleer reaktörlerini vurmaya hazırız” dedi.

Gantz, “Biz İran’ı vurmaya hazırız fakat İran’ın nükleer programlarından vazgeçmesini sağlayabilecek tek şey yine İran halkıdır” ifadesini kullandı. İsrail basını ise yöneticilerin İran’a yönelik bu tür açıklamalarından rahatsızlık duyuyor. Özellikle Gantz’in “2018 yılında bugün karşımızda olan 3 farklı güçle birden savaşa hazır olacağız” şeklindeki açıklamasını çok ağır bulan ve eleştiren İsrail basını, sürecin bu tip açıklamalara uygun olmadığı görüşünü savunuyor.

Tatbikat hazırlığı
İsrail Ordusu, askeri tatbikat yapacağı gerekçesiyle Batı Şeria’daki Ağvar bölgesinde yaşayan bölge sakinlerinden toprakları terk etmelerini istedi. Ağvar Bedeviler Birliği Meclisi Başkanı Arif el-Derağme, bölgedeki bedevilerin talep üzerine çevre bölgelere gittiklerini bildirdi. El-Derağme, İsrail ordusunun tatbikattan sivil halkın zarar görmemesi için bölgeye girişi yasaklandığını ve bölgedeki 4 evin ruhsatsız olduğu gerekçesiyle İsrail Ordusu tarafından yıktırıldığını söyledi.