Medya Polemik

Medya Polemik

Medya Polemik

Ateşle oynuyorsanız bir yeriniz mutlaka yanar...

 

...Ne demişti Rus Dışişleri Bakanı geçenlerde:
- Bir tiyatro sahnesinde tabanca görünüyorsa oyun bitmeden mutlaka patlayacaktır...
Ateşle oynuyorsanız bir yeriniz mutlaka yanar...
Kovana çomak sokarsanız arılar sizi delik deşik eder.
Halkın çıkarlarıyla ilgisiz bir savaşı çomaklıyorsanız fırlayan kıvılcım önce sizi yakar...
ABD adına savaşlara talip olursanız elbette başınıza nereden hangi belanın geleceğini tahmin edemezsiniz...
Obama geçen Mart sonu İsrail’e yaptığı ziyarette Suriye için geri sayımı başlatmıştı.
Netanyahu’nun Mavi Marmara nedeniyle özür dilemesi... Peşinden PKK’nın çekilmeye zorlanması.
Bütün bunlar Türkiye’nin Suriye’ye karşı elinin rahatlaması için atılan adımlardı...
Başbakanımız Suriye’ye yürümekte zaten herkesten daha hevesliydi. Geriye kalıyordu Türk halkını savaşa ikna etmek.
Dünkü bombaları kimler patlattı?
Türkiye’nin Suriye’ye yürümesinde kimler fayda umuyorsa onlar patlattılar...
Üstelik önümüzdeki savaş Suriye ile sınırlı değil. Bir yandan da İran’a karşı geniş çaplı savaşın hazırlığı yapılıyor.
Bütün Ortadoğu’yu içine alacak bir cehennemi savaş var ufukta...
Türkiye’nin böyle bir savaşın dışında kalamayacağı şimdiden bellidir.
Bizi hiç ilgilendirmeyen ve içinden sağ çıkmamız mümkün olmayan
savaşlara doğru hızla
ilerliyoruz...
Melih Aşık/Milliyet

 

+++

 

Kim ne dedi?

 

Reyhanlı katliamını her kim, ne amaçla, nasıl yapmış olursa olsun, insanlığa karşı işlenmiş suçlardan biri olarak tarihe geçti.
Lanet olsun yapanlara!
Can Dündar/Milliyet

 


***

 


Bugün yine anneler ağlıyor... Ne yazık ki anneler Reyhanlı’da gözyaşları içinde.
Uğur Dündar/Sözcü

 


***

 


Reyhanlı saldırısının Türkiye’nin Suriye’ye doğrudan askeri müdahalede bulunmasını isteyen güçlerin düzenlediği bir provokasyon olduğundan hiç kuşkum yok.. (...) Bu güçler; siyasal İslamcılar, küresel cihatçılşar ve ortaçağ artığı selefiler’den başkası değil. Yani AKP Hükümeti’nin üs sağladığı, silah verdiği, beslediği, para yardımında bulunduğu, tekbir getirerek insan boğazlayan gericiler.
Merdan Yanardağ/Yurt

 


***

 


MHP lideri Devlet Bahçeli’nin sınır güvenliğinin kalmadığı tespiti önemlidir. Cilvegözü sonrası artık orada kuş uçmadığını söyleyenler, şimdi ne diyecek? İçişleri, MİT, Genelkurmay ve hepsinin bağlı olduğu hükümetin güvenlik zafiyeti konusunda da açıklama yapma borcu var.
Murat Yetkin/Radikal

 


***

 


Serinkanlılık bugünler için gerekli. Aksi halde palas pandıras girdiğimiz nice çatışmalar (en belâlısı 1. Dünya Savaşı’ydı) veya kıyısından döndüğümüz bâdireler (en sonuncusu Irak’a girme tezkeresiydi) türü bir yanlışa sürüklenebiliriz. Önce kimin yaptığından emin olalım, ne yapacağımıza sonra karar veririz.  
Fehmi Koru/Star

 

+++

 

Hatay’dan Türkiye’ye dehşet saçan saldırıyı gazeteler böyle gördü

 

Akşam: El provokasyon, Aydınlık: Tayyip kamplarının bedeli 42 canımız, Birgün: Eserinizle övünün, Bugün: Zaman ayarlı katliam, Cumhuriyet: Katiller, Güneş: Savaşta gibiyiz, Habertürk: Savaş sınırı aştı, Hürriyet: Sınırsız terör, Milli Gazete: Suriye’nin ateşi Reyhanlı’yı yaktı, Milliyet: Yüreğimiz yandı, Radikal: Katliam, Sabah: Sinsi el katliamı, Sol: ÖSO’nu da al git, Sözcü: Terörü affedersen işte böyle olur, Star: Vahşet, Taraf: Suriye’deki savaş bize geldi, Türkiye: Suriye terörü, Vatan: Esad’ın katilleri, Yeni Akit: Sürece bomba, Yeni Şafak: Hesabı sorulacak, Yurt: AKP’nin eseri, Zaman: Reyhanlı’da ağır tahrik!

 

+++

 

Sınırı bu hale getiren Türkiye hükümetidir

 

Bu sınırı; terör örgütlerinin cirit attığı bir alan haline getiren Suriye hükümeti değil Türkiye hükümetidir.
AKP iktidarı; burada ayrıntısına girmeyeceğimiz nedenlerle tuttu; Suriye devletine karşı siyasi-psikolojik savaş açtı. Oradaki iç olayları bahane ederek Beşşar Esad yönetimini devirmeye kalkıştı. (...) Güneyimizde Sünni ve siyasal dinci hükümetler yaratmak adına yapılan bu hatalar, şimdi bomba oldu bizi vuruyor. (...) Başbakan Erdoğan’ın bu patlamaları “Çözüm sürecini engellemek isteyenler”e iliştirmek istemesi hiç mi hiç inandırıcı değil. Türkiye; açık açık Beşşar Esad’a karşı teröristleri desteklerken; Suriye hükümetinin sessiz kalmasını beklemek kendimizi kandırmak olur.
Rıza Zelyut/Güneş

 

+++

 

Bu kafayla daha çok Reyhanlı yaşarız

 

Şaka değil, 910 km ortak sınır paylaştığımız Suriye ile adı konmamış bir savaşın içindeyiz. Her an daha fena saldırı ve provokasyonlarla karşılaşabiliriz. Ama acaba sınır ve sınır ötesindeki alınan tedbirler bu gerçeğe uygun mu? Ciddi istihbarat bir yana, Suriye sınırlarından kimin girip çıktığını ne kadar takip edebiliyoruz? (...) Bomba yüklü arabalar sınırdan nasıl giriyor? Ülkemize girip çıkanların sağlam bir kaydı var mı? Evet, bugün yas günü. Belki bunları konuşmamak daha doğru ama böyle cevapsız kalan soruların yarın benzer olayların tekrarını kolaylaştırdığı da kesin. (...) Bu bölgede, ya etliye sütlüye karışmayan ya da ülkelerin iç tartışmalarına fazla taraf olmayan bir siyaset izlemek lazım. Şayet şimdiki gibi problemlere aktif olarak karışacaksak Türkiye’nin caydırıcılığı ve istihbarat gücü en üst düzeyde olmalı. (...) Yoksa yüreğimiz daha çok yanar ve daha çok Reyhanlı yaşarız.
Abdülhamit Bilici/Zaman

 

+++

 

“Allah cezalarını versin” deyince bitecek mi?

 

Hükümet üyeleri “Kim yaptıysa karşılığını görür” diyor. Ne yapacağız, savaş mı açacağız? Bizimle ilgisi olmayan bir savaşa müdahale ederek başımıza açtığımız felaket yetmedi mi?.. Kendi vatandaşlarımız yeterince ölmedi mi?
“Düşürülen uçağımız”dan sonra yaptığımız tehditler ne işe yaradı ki bunlar yarayacak? “Allah cezalarını versin” deyince sorun bitecek mi?
Ruhat Mengi/Vatan

 

+++

 

GÜNÜN SORUSU

 

Suriyeli sığınmacıların akın ettiği Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamalarda 43 kişi öldü, çok sayıda vatandaşımız yaralandı... Sorum bizi Suriye’deki “iç savaş”ta taraf yapanlara:
Buyurun beyler, ne diyeceksiniz? Yoksa suçlu yine Ergenekon mu?
Mustafa Mutlu/Vatan