AKP'de herkes IMF açıklamasını konuşuyor. Ekonomist Cüneyt Akman’dan sarayda yankılanacak tweet

AKP'de herkes IMF açıklamasını konuşuyor. Ekonomist Cüneyt Akman’dan sarayda yankılanacak tweet
Türkiye'nin sıvı dogalgaz için Deutsch Bank'tan kredi alması üzerine Ekonomist Cüneyt Akman'dan ilginç bir öneri geldi. Sosyal Medya hesabından paylaşım yapan Cüneyt Akman "IMF'ye verdiğimiz borcu geri isteseydik ya" dedi

Türkiye''nin sıvı doğalgaz almak için Deutsch Bank''tan 929 milyon dolar kredi alması üzerine ünlü ekonomist Cüneyt Akman''dan ilginç bir paylaşım geldi. 

Cüneyt Akman o paylaşımı sosyal medya hesabından gerçekleştirdi. Akman paylaşımında "IMF''ye verdiğimiz borcu geri isteseydik ya" dedi. Akman paylaşımının sonuna iki tane de emoji ekledi.

Peki IMF''ye kim borç verdiğimizi söylemişti. Hem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hem de dönemin ekonomi bakanı Zafer Çağlayan Türkiye''nin IMF''ye borç verdiğini ifade etmişti. Dönemi Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan"IMF’ye 23 milyar dolar olan borcun, 1.5 milyar dolara düştüğünü söyleyerek, "Nisan ayında onu da kapatıyoruz. 1 milyar dolar borcu almak için IMF kapısında bekleyen Türkiye, öylesine güçlü bir ekonomik yapıya sahip oldu ki IMF kasasına 5 milyar dolar borç verdi" şeklinde iddiada bulunmuştu. Ancak bu iddialara Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz o dönemde attığı  tweetinde şu ifadeleri kullandı:

“Şu IMF’ye $5 milyar borç verme konusu. En ağır kelimeyi kullanmak için çok zorladım, bulabildiğim kelime YALAN. Konu çok teknik. Kısacası IMF bizden borç istemedi. İhtiyati bir fona TAAHHÜTTE bulunuldu. Taahhüt gerçekleşmedi. İspatı: MB bilançosunda böyle bir borç kaydı yok.”

 

İlgili Haberler