Ekrem İmamoğlu 'değişim' dedi

Seçimin kaybedilmesiyle CHP’de tartışmaların büyümesi de bir oldu.

Kaybetmenin sorumluluğunu üstlenmek istemeyenler tartışmaları sürdürürken İmamoğlu’ndan da dikkat çeken açıklamalar gelmeye devam ediyor.

CHP içinde başlayan 'değişim' tartışmasını değerlendiren İmamoğlu, pek çok parti yöneticisi ile düzenli şekilde görüştüğünü söylerken "Mesele İstanbul'dan ibaret değil" dedi.

“Parti içinde aklınıza gelen herkesle o günden beri görüştüm, hala görüşüyorum” diyen İmamoğlu, görüşmeleri hakkında şu bilgileri verdi:

“Sadece Özgür Özel değil, Engin Altay, Engin Özkoç, Selin Sayek Hanım… Partide aklınıza gelen herkesle o günden bu güne görüştüm. Hala da görüşüyorum. Dün bile görüştüğüm partinin yöneticileri var. Sadece merkez yöneticileri değil, il yöneticileri, il başkanları, milletvekilleri, parti meclis üyeleri var. Zaten görüşüyordum, şimdi daha yoğun görüşüyorum."

Özgür Özel’in dün yaptığı açıklamaları “Her göreve hazırım, her pozisyona hazırım şeklinde bir yorumu olduğunu gördüm” sözleriyle değerlendiren İmamoğlu, partide bir değişim talebi olduğunu vurguladı.

Kamuoyu ise Kılıçdaroğlu’na “istifa et” baskılarına devam ediyor.

İmamoğlu "değişim" diyerek ne kastedildiğini şu sözlerle açıkladı:

"Çok geniş bir çerçevesi var. Parti içindeki münazaralarımız, konuşmalarımız bittikten sonra elbette tam olarak ne arzu ettiğimizi, neyi istediğimizi kamuoyuyla paylaşırız. İstanbul'u da düşüneceğiz, Ankara'yı da düşüneceğiz, Türkiye'yi de düşüneceğiz, geleceği de düşüneceğiz. Her türlü düşünülmek zorundayız. Bizim de zaten asla ıskalamadığımız bir noktasıdır İstanbul ama mesele İstanbul'dan da ibaret değil."

İmamoğlu'nun yukarıdaki sözleri çok konuşulacak gibi duruyor.

Yazarın Diğer Yazıları